Bărbați de 10

Vlad Miriță, artistul  devenit fermier, e gata să lanseze un duet de succes, cu Raluca Angel

 

Pe site-ul Operei Naționale, numele lui Vlad Miriță are următoarea prezentare : 

“ A studiat mai bine de 10 ani tehnica vocală, cu regretatul Maestru Corneliu Fânăţeanu (fost solist și Director al Operei Naționale București).  A fost solist al primei scene lirice a țării până în anul 2014, scenă pe care a evoluat în roluri precum Arturo în „Lucia di Lammermoor”, Ismaelle în „Nabucco”, sau Alfredo în „La Traviata”. Tenorul Vlad Miriță este o personalitate complexă, și abordează în egală măsură și repertoriul muzicii ușoare, astfel încât a reprezentat România în anul 2008 la Concursul Internațional EUROVISION. De-a lungul timpului, pe lângă spectacolele susținute pe scenele din țară, tenorul Vlad Miriță a fost invitat în repetate rânduri în teatre și săli de spectacol din Italia, Spania, Belgia, Anglia, Germania, Franta, Olanda, Norvegia, Rusia, Belarus, Ukraina, Korea de Sud și Portugalia. Pentru că este un iubitor al traditiilor, al istoriei neamului, si un iubitor al muzicii populare pentru care are o slăbiciune aparte, a acceptat cu mare bucurie invitația Operei Naționale București în cadrul evenimentului, „Românește” – Concert dedicat Centenarului Marii Uniri.”.
….Cu siguranță, prezentarea este incompletă, lipsind nu numai noutățile, ci și elemente de baza, precum însurătoarea, recent dobânditul statut de tată, si, mai nou, intrarea lui Vlad într-o cu totul altă lume – ca hobby, sau…poate nu!😉 – dar despre care ne va detalia sâmbăta viitoare, in cadrul emisiunii “Femei de 10, Bărbați de 10”, câmd va fi invitat să lanseze un duet… de 10,  cu o parteneră de 10 și ea! 

Dar deocamdată, haideți să intrăm puțin în viața lui Vlad, și îi mulțumim prietenului nostru Paul Nancă,  pentru că ne-a deschis ușa! 

Marina Almășan : – Salutare, Vlad! Profit de faptul că pandemia ți-a mai rărit spectacolele și mă infiltrez, iată, în viața ta, cu câteva întrebâri punctuale : Cum si cand te-ai apucat de cantat si care a fost parcursul tau muzical ? 


Vlad Miriță : – Păi…s-o luăm cu începutul : la 16 ani , oficial,  am inceput cursurile la Scoala Populara de Arte Octav Enigarescu din Târgoviște la insistențele mamei.
A urmat apoi venirea mea in Bucuresti , unde am dat auditie pentru corul Madrigal. Aici am cantat 1 an. Apoi am inceput cursurile cu omul care avea sa imi schimbe vocea, mentalitatile si viata cu totul – marele profesor si marele Om – maestrul  Corneliu Fanateanu. La insistentele dânsului am dat o auditie pentru corul Operei,  pe vremea regretatului Ludovic Spiess . Apoi,  in 2002,  am castigat premiul 1 la fest Mamaia – sectiunea interpretare. Au urmat cativa ani cu alte concursuri in tara si in afara tarii . În 2006 am fost angajat solist al Operei Naționale Bucuresti. Am continuat in paralel si cu muzica Pop , iar in 2008,  impreuna cu Nico,  am câștigat finala EuroVision Romania cu piesa „Pe-o margine de lume” (Andrei Tudor/ Andreea Andrei si Adina Șuteu). De aproape 10 ani sunt artist independent.

Marina Almășan : – Independența înseamnă libertate, nu-i așa? Acum poți să-ti croiești singur drumul! Am să te rog să ne creionezi un top 5 al succeselor pe linie de muzica .

Vlad Miriță : – Iată-l : 

*  Intalnirea cu Maestrul Fanateanu

*  Corul Madrigal 

*  Inceputul colaborarii cu Opera Nationala ca solist

*  Premiul Fidof la Slaviansky Bazaar din Belarus (un fel de Eurovision al Estului) 

* Concursul Eurovision alaturi de Nico si Andrei.

Marina Almășan : – Pân-aici, toate bune și frumoase. Urmează o intrebare cu iz amar : Care-ti sunt dezamagirile de artist, avand in vedere vremurile complicate pe care le traim? 

Vlad Miriță : – …ca artist… am nostalgia scenei… imi e dor de scena…. 

Marina Almășan : – Dezamăgirea te-o fi impins spre “ reinventare”?!? Circula zvonuri ca te-ai facut fermier. Detaliaza, te rog!

Vlad Miriță : – Am fost fermier dintotdeauna😁! Am copilarit la țară la bunici… am avut cea mai frumoasa copilarie…. Am crescut printre animale si miros de fân…. si am ramas cu această mare pasiune :  natura si animalele impreuna… zootehnia,  intr-un cuvant. 

De mai bine de 10 ani, avem o mica ferma la Targoviste… care ne-a hranit si fiziologic si spiritual …. dar odata cu pandemia si cu timpul ce a venit odata cu ea … am dezvoltat aceasta mica ferma si acum ne punem experienta in slujba celor interesati de un stil de viata sanatos….si in special in slujba familiilor cu copii mici – care au nevoie de hrana sanatoasa. 

Marina Almășan : – Acum regăsesc, în acest răspuns, și calitatea ta de părinte! Bănuiesc că feciorul vostru este principalul beneficiar al muncii tale! …Aș divaga puțin și, pornind de la tot tam-tamul făcut în presă pe tema “Vlad Miriță s-a apucat de cresvut porci”, voi face o speculație : noua ta preocupare te ajută, bănuiesc, să poti face diferenta dintre porci si …”porci”! Care ar fi ea? Ce oameni te-au dezamagit? 

Vlad Miriță : – N-am avut dezamagiri mari in viata… si daca au fost… au fost ca o plată pentru greșeli mai vechi… N-am pe nimeni de invinuit pentru nimic.  

In general am fost binecuvântat cu oameni frumosi pe drumul vietii pana astazi…. nu cred ca imi ajunge viata asta sa multumesc pentru tot ce am primit de la oameni. Asa ca ii mai pomenesc in rugăciuni seara la culcare… si IL rog pe Dumnezeu sa ii fericeasca oriunde s-ar afla.

Marina Almășan : – Sunt plăcut surprinsă să constat cât de generos ești, cât de bun la suflet, cu tiate ca sunt sigură că au trecut și în viața ta oameni de rău augur! Soune-mi, Vlad,  noua indeletnicirea te-a rapit muzicii?

Vlad Mirița : – Nu, nicidecum!  Sigur ca dat fiind contextul, am investit mai mult timp in ferma decat in muzica… Dar am avut timp si pentru ceva proiecte muzicale….

Marina Almășan : – Vorbeste-mi atunci  despre proiecte recente si viitoare 

Vlad Miriță : – Recenta este aceasta frumoasa colaborare cu Raluca Angel :  o voce exceptionala si un Om cum rar mai sunt. Ma bucur să pot lansa melodia în emisiunea voastră, căci este chiar o “melodie de 10”  ! 

Iar pentru viitor..   ar fi mai multe, dar am deja gata un proiect pentru  sărbătorile de iarnă 🙂 … un duet de suflet cu o foarte buna prietena si iubita artista … nu e Nico , de data asta 😁 . Însă ceea ce pot sa spun,  este ca duetul a fost compus de mine. De fapt, este prima piesa compusa de mine! 

Marina Almășan : – Te așteptăm si cu ea, la noi, in platoul de filmare! Mult succes în afaceri , dragă Vlad, iar în muzică – inspirație maximă și concerte nenumărate! 

NOTA : Sâmbătă, 29 mai, Vlad Miriță și Raluca vor cânta , pt prima data împreună, cu un cover de nota 10,  in cadrul emisiune “Femei de 10, Bărbați de 10” ( TVR2, ora 15)