Diverse

Vârstnicii ne învață cum să scăpăm de regrete 

Cu toții avem regrete. Regretăm fapte făcute pe negândite, gesturi nesăbuite, cuvinte aruncate aiurea. Dar si lucruri pe care nu le-am facut atunci cand ar fi trebuit. Regretele dor foarte tare si am da oricat sa putem intoarce timpul inapoi. Dar…este imposibil.

Persoanele aflate la vârsta de 70, 80, și nu numai, ne dezvăluie experiențele lor, evocand cele mai mari regrete, în speranța că tânăra generație le va  putea evita.

1. Alegerea superficiala a partenerului de viață. 

Alegerea unui partener este una dintre cele mai importante decizii, dar privind înapoi asupra propriei experiențe, persoanele în vârstă cred că mulți oameni nu sunt suficient de atenți. Sunt prea impulsivi și percep relația ca o ultimă șansă. 

2. Acordăm insuficientă atenție familiei

Unii dintre cei mai nefericiți oameni în vârstă declară că regretă faptul că nu au avut o relație mai bună cu copiii lor sau că au pierdut contactul cu ei. 

3. Nu călătorim suficient

Chiar și persoanele care au călătorit mai mult pe parcursul vieții au exprimat regrete în legătură cu faptul că nu au călătorit și mai mult decât atât.
De multe ori, oamenii așteaptă să se pensioneze pentru ca mai apoi să înceapă să călătorească, dar acesta este și momentul în care apar tot mai multe probleme de sănătate și planurile li se năruie.

4. Ne ascundem sentimentele 

Adesea, un regret mare al bărbaților în vârstă este că nu și-au exprimat sentimentele mai des. 

5. Ne consumăm timp prețios îngrijorându-ne 

Vârstnicii  regretă profund că s-au îngrijorat pentru lucruri care nu s-au întâmplat niciodată sau pentru lucruri pe care  oricum  nu le puteau  controla.
Viața este atât de scurtă. Ceea ce vei regreta sunt săptămânile sau lunile în care ți-ai petrecut timpul îngrijorându-te.

6. Nu suntem sinceri

Minciuna este cel mai puternic regret întâlnit la persoanele în vârstă atunci când privesc înapoi, indiferent dacă au înșelat pe cineva, au avut o simplă aventură sau au fost necinstiți față de o altă persoană.

7. Neasumarea de riscuri

Multe persoane în vârstă au regretat că nu încercat mai multe oportunități de carieră, deoarece le-a fost teamă că nu vor avea șanse sau pentru că s-au simțit prea confortabili cu meseria lor actuală.

8. Nu avem grijă de corpul nostru

Oamenii mai în vârstă care in tinerețe au fumat sau nu au făcut sport, ajung să regrete amarnic  că nu au încercat să aibă un stil de viață mai sănătos. 

Sursa foto : dom-prestarelyh.net

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.