Nutriție

Vă e poftă de…ceva “tare”? Iată cu ce nu aveți voie să amestecați alcoolul!

 

Atunci când vine vorba de băuturi alcoolice, treaba se complică. Aici sunt importante nu numai cantitatea și calitatea băuturii din pahar, ci și cu ce anume amesteci alcoolul respectiv.

În principiu, cam toată lumea știe că alcoolul e bine să nu-l amesteci cu nimic, dacă vrei să nu te trezești mahmură. Însă multe dintre noi suntem amatoare de cocktailuri. La început, ele par total inofensive.. În plus față de asta, chiar si atunci când avem senzația că bem un produs “curat”, de multe ori facem, totuși, greșeli. Și anume, consumăm mai multe băuturi diferite, în aceeași seară. Iar această practică influențează negativ starea noastră de a doua zi.

1. Vinul și berea

În principiu, aceste două băuturi nu se amestecă niciodată. Este bine să nu trădăm niciuna din ele în favoarea celeilalte, întrucât putem sfârși ziua într-o tandră îmbrățișare cu WC-ul.. Ca să nu mai vorbim de mahmureala de a doua zi!

2. Berea și votca

Cei care consideră că votca fără bere reprezintă bani aruncați în vânt, sunt foarte curajoși! Caci această combinație favorizează absorbția rapidă a alcoolului în sânge și, prin urmare, viteza de “îmbătare” este foarte mare!

3. Vinul roșu pe stomacul gol

Taninul – elementul de bază al vinului roșu, irită puternic mucoasa gastrică. Vreți o vizită urgentă la gastroenterolog? Atunci beți vin roșu pe stomacul gol! În plus, vă veți face repede criță, iar a doua zi sigur o să vă doară stomacul!

4. Tequilla cu bere

Tequilla conține o mulțime de elemente nocive, spre exemplu alcool etilic. În combinație cu berea, și așa periculoasa tequilla vă va face să vă chercheliți urgent!

5. Berea și țigara, pe stomacul gol

Țigările sunt nocive, asta o știm cu toții. Însă combinate cu berea, și încă și pe stomacul gol, nu numai ca vă vor ameți, dar vă vor asigura și o diaree de toată frumusețea, a doua zi.

6. Băuturile pe bază de anason și lichiorul de mentă

Este o combinație des întâlnită și care vă asigură, pentru a doua zi, o fizionomie…verzulie! În plus, aceste băuturi conțin, de regulă, numerosi potențiatori de aromă și alti aditivi, care vă vor genera o stare tare nașpa, a doua zi.

7. Votca și vinul roșu

Este cea mai oribilă combinație! Cât timp vinul vă va ataca mucoasa gastrică, votca va distruge tot ceea ce mai este de distrus, intrând rapid în sânge.

Sursa: fishki.net
Sursa fioto: image.shutterstock.com

Publicitate