Plăcinta cu brânză și prune intitulată “Strasbourg” este foarte ușor de pregătit, iar rezultatul este unul fabulos! În plus, toate ingredientele necesare sunt la îndemâna oricarei gospodine.
Ingrediente
Pentru cocă:
Un ou
Făină – 200 g
Zahăr – 60 g
Unt – 125 g
Pentru umplutură:
Ouă – 2 buc.
Brânză de vaci, fină, nu bulgărași – 250 g
Smântână cu 20% grăsime – 200 ml
Amidon – 50 g
Prune proaspete – 500-700 g
Scorțișoară măcinată – după gust
Zahăr – 100 g + 2 linguri – pentru umplerea prunelor
Modul de preparare
Făina și zahărul se amestecă, într-un bol, cu untul tăiat bucățele subțiri. Se adaugă oul și se frământă repede aluatul, încercând să nu-l încălziți din cale-afară cu palmele. I se dă aluatului forma unei bile , se împachetează într-o folie alimentară și se pune la rece pentru jumătate de oră.
Se ia o formă de copt cu diametrul de 26 cm, se unge cu unt și se tapetează cu făină. Se întinde coca uniform pe fundul formei, cu marginile ușor ridicate. Se pregătește umplutura.
Se amestecă, în blender, brânza de vaci, smântâna, zahărul, gălbenușurile de la cele două ouă, amidonul.
Separat se bat albușurile spumă și se amestecă bine cu restul umpluturii. Se spală prunele, se crestează, se scot sâmburii. În interior se pune jumătate de linguriță de zahăr, amestecată cu scorțișoară. Mai există și varianta să tăiați prunele în sferturi și să le stropiți apoi cu zahăr și scorțișoară.
Se pun prunele în tavă, cu crestătura deasupra.
Se toarnă deasupra umplutura.
Plăcinta se introduce în cuptorul încins și se coace cca o oră, la o temperatură de 180-200 de grade.
Capodopera e gata! Să aveți poftă bună!
Sursa : interesnoe.info
Comentează