Nutriție

Secretul siluetei japoneze : 6 reguli simple, care vă vor transforma în chip miraculos

Vă este binecunoscut tuturor că silueta japonezelor este considerată a fi un etalon în întreaga lume. În plus, Japonia este țara cu cea mai mare speranță de viață a populației. Unul din motivele comune ale celor două performanțe este stilul de viață al japonezilor, care se deosebește radical de al nostru.

Există însă o serie de reguli simple, pe care le poate respecta fiecare dintre noi. Propunem atenției voastre aceste recomandări care te vor ajuta să fii mereu în formă și să-ți îmbunătățești starea de sănătate.

1.Alimentele

Alimentația este baza sănătății și aspectului exterior al omului.image Femeile japoneze nu consumă practic deloc alimente cu conținut caloric ridicat. Mâncărurile japoneze au la bază alimente extrem de sănătoase: orez, pește, diferite tipuri de varză, fructe de mare, ceai verde.

 
2.Modul de preparare al mâncărurilor

Pentru ca alimentele să se asimileze ușor, este foarte important modul lor de preparare. În Japonia se folosește foarte mult gătitul la aburi și pe grătar, folosind grăsimi cât mai sănătoase. Alimentele folosite sunt obligatoriu proaspete, pentru a profita la maximum de beneficiile lor.

3.Atitudinea la masă

Porțiile din farfurie nu trebuie să fie mari. Mâncarea trebuie bine mestecată. În plus, pentru fiecare fel de mâncare, japonezii folosesc vase diferite. În niciun caz nu mănâncă mai mult decât pot!

4.Orez în loc de pâine

imageConsumul zilnic de pâine și chifle conduce aproape întotdeauna la acumularea unor kilograme în exces. Produsul de bază al japonezilor este orezul, care însoțește fiecare fel de mâncare.

 
5.Micul dejun mai presus ca orice

Nu degeaba doctorii ne asigură că micul dejun este felul de masă principal. Dimineața, japonezele mănâncă porțiile cele mai mari. Enumerăm aici omleta, peștele, tofu, fructele de mare, orezul.

6.Fructe la desert

Foarte rar ai să vezi, la japonezi, desert sub formă de dulciuri. Ei consideră că fructele sunt mult mai sănătoase. Și au dreptate!

După cum vedeți, principiile alimentare și, în general, atitudinea față de mâncare au, în Japonia, un substrat plin de înțelepciune. Ia și tu în considerare regulile simple de mai sus, și organismul tău îți va fi recunoscător.

image

Sursa : takprosto.cc

imagine reprezentativă: cn.best-wallpaper.net

foto: takprosto.cc, bomba.co

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate