Bombănelile Marinei Editoriale

Un sfat bun, ca să ne fie…rău!😡

 

Povestea aceea cu ” Ferește-mă, Doamne, de prieteni, că de dușmani mă feresc eu și singur” nu a scornit-o nicidecum vreun filozof doldora de circumvoluțiuni pe creier, ci cu siguranță, cineva care s-a fript  memorabil cu o ciorbă preparată de cel mai bun prieten al său.
Deși pare un paradox, dar pericolul cel mai mare, în viața noastră, îl reprezintă sfaturile. Da, da, ați auzit bine. Chiar dacă, în unele cazuri – cu rang de excepție – sfaturile reușesc să ne salvează poate chiar viața, în rest, dacă nu le “sortăm” cu mare atenție , o putem da serios cu oiștea-n gardul încrederii depline. Binevoitori în jur sunt câtă frunză, câtă iarbă. De multe ori…iarba fiarelor! Căci pe unii-i găsim îmbrăcați în costum de „prieteni” , cu ghilimelele bine înfipte-n marginile cuvântului : ei ar da orice, ca să ne fie nouă mai rău, să fim mai urâți ( “Vai, ce bine arăți!” este arma letală, cu care o persoană care arată execrabil este condamnată să rămână așa! ) să comitem prostii cât mai mari, să ne facem de râs, de plâns, de ocară. Iar cea mai eficientă armă pe care o pot folosi „prietenii”, sunt sfaturile. Un sfat prost, bine plasat, te duce exact acolo unde nu ți-ai dorit tu, ci celălalt! Cu un sfat nefericit, te poți abate dramatic de la un drum corect, pe care l-a gândit subestimata ta minte, trezindu-te apoi pe cărări care nu au nimic de-a face cu nici cu fericirea ta, nici cu bunăstarea, și în niciun caz cu recunoașterea și aprecierea celor din jur.
Apelăm la sfaturi atunci când suntem prea proști (“ ignoranți” sună mai bine?) sau prea nesiguri pe forțele noastre și pe capacitatea noastră de a lua decizii corecte. Dacă avem prieteni de nădejde, ne-am scos : un sfat bun poate deveni un sfat salvator. Câți însă se pot lăuda cu astfel de prieteni? Taman cei care spun că au mulți, în realitate nu au niciunul ca lumea! Stați departe, așadar,  de sfaturile „prietenilor”! Altminteri, veți face prostii, vă veți procura dușmani suplimentari, o veți lua pe căi greșite, veți arăta ridicol, veți plăti, în final, cu vârf și îndesat, și nu neapărat în monedă, ci mai ales în regrete.

 

De aceea, dragii mei, capul la contribuție! Cel mai bun prieten vă sunteți voi înșivă! Informați-vă, consultați-vă, cereți păreri, însă decizia luați-o singuri!
Nu mai plecați urechea la amalgamul de sfaturi prin care cei din jur sunt atât de bucuroși să schimbe macazul vieții voastre! Nu dați credit unor inși, al căror scop primordial, bine mascat , este acela de a vă submina personalitatea, de a vă savura eșecurile, de a vă vedea mai puțin fericiți.
….Iar dacă aveți dubii în ceea ce privește …sfatul meu de mai sus 😜, mai priviți încă o dată rochițele mult prea scurte ale soției președintelui. Sunt  expresia cea mai elocventă a unor „sfaturi bine intenționate”!

Rubrică oferită de : MOLEKIN IMUNO

 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.