Sănătate

Un exercițiu care vă va ajuta să alungați negativitatea

Cum vă începeți ziua de obicei? Dacă procedați ca cei mai mulți, înseamnă că închideți alarma de câteva ori înainte de a vă mobiliza să vă dați jos din pat. Există însă și o variantă mai bună pe care ne-o recomandă Dalai Lama.

“În fiecare zi, imediat ce te trezești, gândește-te: sunt norcos că sunt în viață, am o viață pe care trebuie să o prețuiesc și pe care nu am să o irosesc. Am să îmi folosesc toată energia pentru a mă dezvolta, pentru a-mi deschide inima către cei din jur, am să fac descoperiri pentru binele umanității. O să am gânduri frumoase față de cei din jurul meu, nu mă voi enerva și nu voi gândi rău despre ceilalți. Voi încerca să îi ajut pe semenii din jur cât de mult voi putea.”

Nu știu cum vi se pare vouă, dar acest îndemn sună destul de bine pentru un început de zi! Pentru a intra în această stare de spirit, meditația vă poate fi de mare ajutor. Mai jos, vă prezentăm 6 pași pe care îi puteți oune în practică în fiecare dimineață și care vă vor ajuta să dezvoltați o atitudine pozitivă precum Dalai Lama.

Iată ce presupune un exercițiu de meditație care vă va ajuta să alungați negativitatea:

1. Găsește o poziție comodă. 

Poate fi pe un scaun, pe o pernă sau întins pe jos.

2. Observă și relaxează corpul.

Încearcă să îți simți corpul și eliberează-te de orice tensiune. Respiră.

3. Intră în ritmul respirației. 

Simte fluxul natural al respirației – inspiră, expiră. Nu trebuie să îi faci nimic respirației. Nu respira mai adânc sau mai scurt. Respira pur și simplu natural. Observă în ce parte a corpului localizezi respirația.

4. Fii amabil cu mintea ta.

Da, vei avea multe gânduri și mintea ta va avea multe întrebări. Este normal și asta se întâmplă tuturor. Acceptă faptul că sunt acolo gândurile și concentrează-te din nou pe respirație.

5. Stai astfel 5-7 minute.

Asta este tot ce trebuie să faci. Fă tot posibilul să te concentrezi pe respirație.

6. Verifică-ți starea înainte de a încheia. 

După câteva minute, verifică cum te simți și eliberează orice tensiune o dată cu exprația.

Sursa: educateinsiprechange.org

Femei de 10 pe Facebook