Legea e de partea ta

Ultimele măsuri instituite pentru protejarea cetățenilor români – Covid -19 – Ep.6 . Ordonanța militară nr. 4

 

Măsurile se vor aplica de la momentul publicării în Monitorul Oficial, cel mai probabil luni sau marti, 30.03 sau 31.03.2020 cel mai târziu.

Dragii cetățeni, sper să nu ajungem la ordonanța militară 50! Se schimbă totul, în funcție de creșterea numărului de pacienți infestați, de numărul de morți și de problemele pe care cetățenii, prin intermediul medicilor, spitalelor, asociațiilor, fundațiilor, parlamentarilor etc, le ridică autorităților, întâmpinând probleme grave în rezolvarea urgențelor pe care le au, fiind împiedicați să își rezolve problemele, de către forțele de ordine care doare execută, nu și gândesc și nici nu interpretează legea, pentru că atâta știu: execută.

Ordonanța militară nr. 4 vine să mai rezolve unele probleme, în special ale vârstnicilor, și anume:

”Circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în exteriorul locuinței/gospodăriei, este permisă și în afara intervalului orar 11.00-13.00, dacă aceasta se face pentru rezolvarea problemelor de natură medicală, precum tratamentele oncologice planificate, dializă etc. folosind mijloacele proprii de deplasare sau ale familiei/susținătorilor sau, după caz, mijloacele de transport sanitar special destinat.”

Mai pe românește, persoanele în vârstă de peste 65 de ani pot să iasă din casă și înainte de ora 11:00 și după ora 13.00, în cazul în care au probleme medicale urgente, cum ar fi cele legate de tratamente ale bolilor de care suferă, dializă, în general, tratamente fără de care acea persoană nu poate să își desfășoare traiul zilnic normal sau fără de care nu poate trăi. Aceștia se pot deplasa de la casa lor la locul unde își rezolvă problemele medicale fie folosind mașinile proprii, fie ale membrilor familiei, fie ale susținătorilor, cei care în mod legal au grijă de ei, fie mijloacele de transport sanitare: salvarea. Atenție ca cei care îi vor însoți să aibă asupra lor declarația pe proprie răspundere completată în acest sens la motivul deplasării punctele 3 și 4.

Mai mult, persoanele cu vârste peste 65 de ani, au dreptul să iasă din domiciliu și între orele 20.00-21.00 doar pentru ca animalele de companie să își facă nevoile, dar numai în perimetrul din jurul domiciliului, fără să mai aibă declarația pe proprie răspundere asupra lor. Este evident că dacă organele de control vă vor vedea cu câinii la plimbare, o să înțeleagă de ce ați ieșit afară, dar vă vor putea cere cartea de identitate pentru a verifica vârsta și domiciliul. Atenție, este vorba doar despre persoanele peste 65 de ani. Restul, să aveți declarația.

Începând cu data de 30 martie 2020, magazinele care vând alimente și produse de strictă necesitate, au obligația să se asigure că în intervalul orar 11.00-13.00 vor acorda prioritate persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, limitând accesul persoanelor din alte categorii de vârstă. Dragi vârstnici, vă rog frumos ca în acest interval să aveți la dvs buletinul/cartea de identitate și declarația pe proprie răspundere bifată la punctul 2. Asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice. Ceilalți aveți înțelegere și nu vă faceți cumpărăturile în acest interval orar.

Vă rog pe cei mai tineri să le transmiteți vârstnicilor care nu au internet tot ceea ce scriu pentru interesul lor. Este foarte important să îi ajutăm, să nu îi părăsim, să le fim aproape și să le explicăm ceea ce au de făcut. Amenzile sunt de la 2000 de lei la 20.000 de lei. Iar pensiile lor sunt sub limita existenței, în marea lor majoritate.

Din păcate statul român se bazează doar pe amenzi. În toate țările civilizate ale Europei, autoritățile amendează doar când este absolut necesar, în rest, încearcă să ajute oamenii inclusiv îi ajută să completeze aceste declarații, nu mai vorbim că sunt țări în care poți ieși și fără declarații. Dar la noi trebuie să tăiem pădurea în orice situație. La țară nu am văzut multe persoane care să înțeleagă ce au de făcut, nu știu și nici nu le folosesc, pentru că nu le au, nu știu să citească, nu știu să scrie sau pur și simplu nu înțeleg de ce și cum. La asta nu s-a gândit nimeni din conducerea României, deși le-am adus la cunoștință aceste aspecte. Nu este normal să aplici amenzi pentru că omul greșește, mai ales că este panicat și nu mai știe ce să facă. Este normal să aplici amenzi când este rea-credință, violență, vinovăție etc. Ca o glumă, România a dat mai multe amenzi decât a efectuat teste de Covid 19!

De exemplu, este normal să aplici amenzi celor care nu respectă izolarea și carantinarea. Eu nu că le-aș amenda, eu le-aș aresta direct. Asta înseamnă că acționezi în deplină cunoștință de cauză și chiar vrei să răspândești boala.

În privința acestora s-a dispus ca cei care vor părăsi locul unde își desfășoară carantina, fără aprobarea autorităților competente, vor fi obligate să stea încă 14 zile în carantină și să își plătească personal toate cheltuielile, plus că vor fi amendate și cred că li se va da maximul de amendă, pentru că e proporțional cu gravitatea faptei.

Cei care nu respectă regulile izolării la domiciliu și vor fi găsite în afara locului de izolare, vor fi amendați și vor fi obligați să intre în carantină, atenție, nu din nou în izolare, în carantină, pentru 14 zile și își vor plăti personal toate cheltuielile legate de această perioadă.

Există și un măr otrăvit, un măr frumos care atrage, dar care poate ascunde o gravă problemă: s-a dispus ca se vor plafona prețurile pe perioada stării de urgență la energie electrică și termică, gaze naturale, alimentare cu apă, salubritate și carburanți , care nu mai pot fi majorate, ci doar pot fi scăzute și vor rămâne la nivelul la care se află la data publicării acestei ordonanțe în Monitorul Oficial. ATENȚIE! TREBUIE URMĂRIT! Textul ordonanței s-a dat pe posturi si siteul MAI duminică 29.03.2020. Să vedem dacă până se publică în Monitorul Oficial aceste entități nu vor ridica prețurile, astfel încât să nu aibă pierderi. Vă rog să urmăriți  luni 30.03.2020 cine va face acest lucru. Merită acționat în judecată și să dispară de pe piață. Să sperăm că nu vor face așa ceva! În rest, este salutară intervenția organelor statului.

Voi reveni mâine cu alte dispoziții luate, mai ales care îi vor afecta pe șoferii de transport marfă și mai ales, pe anagajatorii lor. Atenție domnilor transportatori, vă așteaptă vremuri….”interesante”!

Gândiți profund înainte de a acționa, mai ales acum!

RÂDEM, GLUMIM, DAR NU PĂRĂSIM INCINTA! S.O.S

 

Sursa foto: unn.com.ua