Acasă la mine

Japonezii ne învață cum să purtăm masca medicinală pentru a nu ni se aburi ochelarii.

 

Mai jos vă prezentăm câteva trucuri care-i vor ajuta pe aceia dintre dumneavoastră care nu se pot descurca fără ochelari.
Se știe că masca medicinală, oricât de utilă n-ar fi, are un mare neajuns : ne provoacă o senzație de căldură greu de suportat. Aerul cald pe care-l expirăm se acumulează în interiorul ei și ne provoacă un serios disconfort. Iar dacă mai si purtăm ochelari, vom avea de înfruntat si aburirea lor permanentă, ceea ce ne va scoate din minți.
Nu ne rămâne decât să ne ștergem și aranjăm în permanență ochelarii, în pofida avertismentelor ca mâinile nu trebuie duse deloc la față.

Iată însă că , în ajutorul nostru, vine Departamentul Municipal al Poliției din Tokyo, care a pus în circulație o serie de recomandări, privind portul măștii medicinale. Printre altele, se propun și soluții pentru a înlătura inconvenientul aburirii ochelarilor.
Va prezentăm, mai jos, câteva trucuri, pentru a scăpa de belelele prezentate mai sus:

Iată o primă soluție : pliați spre interior marginea superioară a măștii, înainte de a o pune pe față.

Iată și o a doua soluție : dublați , pe interior, partea superioară a măștii cu o bucată suplimentară de material, fix în zona in care ea se sprijină pe nas.

Și mai trebuie să țineți cont de un lucru : intotdeauna când va puneți ochelarii pe nas, EI trebuie să încalece masca si nu invers.

Făcând aceste lucruri, aerul cald va fi oprit de marginea îndoită a măștii sau de materialul suplimentar adăugat acesteia, iar ochelarii nu se vor mai aburi.

Aceia dintre dumneavoastră care au măști ce conțin inglobată, în partea superioară, o sârmuliță, o pot mula pe aceasta după forma nasului. Astfel masca va sta mai etanș pe nas și aerul cald nu va mai avea pe unde să se ridice spre ochelari.

Dar iată și o soluție publicată în revista Colegiului Regal al Chirurgilor din Marea Britanie : eu ne îndeamnă să ne spălăm ochelarii cu apă și săpun, înainte de a ne pune masca. Săpunul va crea o peliculă invizibilă pe suprafața lentilelor, care va împiedica condensarea aerului cald.

Și iată și o ultimă soluție, pe care o recomandă conducătorii auto : vă puteți trata ochelarii cu un spray împotriva ceței . Da, da, chiar acela, folosit de șoferi, pe timp de intemperii!
Succes , așadar și dezaburire ușoară!

Sursa : lifehacker.ru

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.