Nutriție

Uimește-ți musafirii, servindu-i cu cartofi umpluți!

 

Există sute de rețete care au la bază cartoful, însă de cea pe care v-o redăm mai jos sigur n-ați auzit. Dacă urmează să primești musafiri și vrei să-i impresionezi, servește-i cu apetisanții cartofi umpluți. Iți va lua puțin timp, dar merită! Rezultatul va fi foarte apreciat: cartofii umpluți sunt și gustoși, și hrănitori. Vei vedea, toți se vor repezi să-ți ceară rețeta!
Ingrediente:

cartofi
ulei de floarea soarelui
cașcaval
diverse umpluturi, după gust

Modul de preparare:

Ia câțiva cartofi mai mari, spală-i și șterge-i bine
Unge-i cu ulei și așează-i într-o tavă, pe o folie de aluminiu.
Coace-i în cuptor timp de o oră, la 200 grade Celsius.
Scoate-i din cuptor, încearcă-i dacă s-au copt. Străpunge-i cu cuțitul, acesta trebuie să intre cu ușurință în cartof.
După ce cartofii vor fi gata, taie-i pe jumătate și scoate-i cu grijă miezul, cu ajutorul unei linguri.
Pregătește umplutura: miezul de cartof se amestecă, la alegere, fie cu cașcaval ras, fie cu brânză rasă, fie cu ceapa, ouă, crenvurști.
Umplutura se introduce înapoi în cartof, se stropește cu ulei, se rade deasupra cașcaval și se bagă la cuptor încă 20 min.

Grație umpluturii lor delicioase și crustei crocante, cartofii umpluți vor fi deosebit de apreciați de musafirii tăi, devenind colac de salvare în multe situații!

sursa: takprosto.cc

Uscatoare rufe