Dragele noastre, cu toate ne bucurăm să avem baia plină de tot felul de creme, geluri și soluții, recomandate călduros de producătorii lor pentru rezolvarea diferitelor noastre probleme feminine. In realitate însă, cele mai multe dintre ele sunt total inutile, efectele nefiind deloc cele din reclamele de la televizor sau din recomandările fabricanților. Iată mai jos o listă a cosmeticalelor pentru care nu mai merită să aruncați banii pe fereastră, oricât de tentante n-ar fi ambalajele lor!
1.Firele de păr despicate reprezintă, fără îndoială, o mare problemă. Veți strâmba din nas când vă vom spune că singura metodă eficientă este tăiatul vârfurilor. Nici uleiul împotriva vârfurilor despicate, nici alte metode-minune nu vor reuși , din păcate, să rezolve această problemă.
2. Poți învinge celulita dacă faci regulat sport și dacă te alimentezi corect. Crema anticelulitică este un mit, ea nu va reuși decât să înmoaie puțin pielea, în niciun caz să te scape de nesuferita „coajă de portocală”.
3. Loțiunea tonică pe care o folosești după spălare este foarte rar un produs eficient. Alege-o cu mare grijă: multe alte produse de curățare a pielii îndepărtează impuritățile, soluția tonică are doar rolul de a restabili echilibrul Ph-ului pielii. Așa că, pentru a obține acest efect, este suficientă crema de zi. Soluția tonică este inutilă.
4.Gelul de duș usucă foarte tare pielea și-i distruge stratul protector. Mult mai eficient este un săpun hidratant. Este și mai ieftin și mai puțin nociv.
5.Ce diferență există între crema de mâini, cea de picioare și loțiunea de corp? Ai dreptate : niciuna! Pentru îngrijirea pielii nu ai nevoie decât de o cremă de calitate, pe care o poți folosi în toate direcțiile de mai sus.
6.Scrub-ul pentru piele este mai bine să vi-l preparați singure,acasă, din produse naturale. Un mijloc excelent este scrub-ul pe bază de cafea. Mierea, sarea și uleiul de măsline reprezintă o rețetă ideală pentru o astfel de cremă-scrub.Așa că, gândește de două ori, înainte de a scoate banii pentru scrub-ul din comerț!
7.Balsamurile pentru buze ( binecunoscutul „strugurel”) conțin mai totdeauna în compoziția lor o cantitate mică de alcool, pentru ca buzele tale să se usuce cât mai repede și să simți frecvent nevoia de a te da din nou cu balsam. Nu știai, nu? Folosește mierea de albine, uleiul de măsline sau de cocos. Buzele tale vor deveni moi și mătăsoase. Reprimă-ți tentația de a-ti cumpăra un strugurel nou!
8.Șamponul împotriva mătreții funcționează fix cât timp îl folosești. Mătreața nu este numai o problemă de ordin cosmetic, ci este o boală care trebuie tratată. Șamponul nu reușește decât să atenueze simptomele, pentru un timp limitat. Dacă ai astfel de probleme, mai bine adresează-te medicului și încetează să mai dai aiurea banii pe șampoane împotriva mătreții!
Sursa : naget.ru
imagine reprezentativă: rusinn.com
Comentează