Ea și El

Trei tipuri de “chimie” care ar trebui să existe intre voi

 

Există, oare, o formulă sau o rețetă a iubirii? Puțin probabil. Ne îndrăgostim întâmplător, spontan. Însă dacă este să ne referim la iubirea adevărată, în cazul ei trebuie să aiba loc simultan trei tipuri de “chimii”. Iubirea adevărată este o iubire îndelungată, este o iubire care se manifestă și prin simțuri, și prin fapte, este atunci când cei doi devin o singură  entitate, încetând să fie entități separate. 

Cand există numai două tipuri de “chimii”, dragostea devine oarecum plată, incompletă. Iar cand în joc intră si cea de-a treia “chimie”, iubirea devine tridimensională si atunci ea este cea adevărată, palpabilă. Două “chimii” sunt suficiente pentru o dragoste, însă nu ajung pentru una adevărată.  Și iată despre ce “chimii” este vorba : 

 

  1. Fizică

Este vorba de acea “chimie” între doi oameni care se consideră reciproc atrăgători. Acest lucru este necesar, pentru ca o iubire să evolueze, însă nu este si suficient. “Chimia fizică” îi atrage pe oameni, trezind interes pentru mai mult. Iar pentru a se ajunge la “mai mult”, sunt necesare celelalte două tipuri de “chimii”: 

2. Intelectuală

   Este acel tip de “chimie” care se manifestă atunci când doi oameni pot vorbi unul cu celălalt ore întregi. Dialogul decurge firesc, ei se stimulează unul pe celălalt din punct de vedere intelectual. Ei se comportă ca și cum s-ar completa unul pe celălalt și au un dialog real. A simți că intre tine și o altă persoană are loc o “chimie intelectuală”, este ca și cum ți-ai descoperi propria casă în mintea celuilalt. Până si tacerea este confortabilă, în prezența unor astfel de oameni. 

3. Sufletească 

    Ea se “întamplă” atunci când caracterele se armonizează. Este o legătură mai presus de păreri și convingeri. “Chimia sufletească” este atunci când priviți viața la fel, când aveți același sistem de valori. Când vă este confortabil și sigur unul cu celălalt, când simțiți că și sufletul vostru este “acasă” , nu numai rațiunea. Când vă prețuiți unul pe celălalt ca și personalități. Este genul acela de iubire care există atunci când intensitatea relației depășește suma componentelor sale. 

Sursa: soulpost.ru