Show TV

Tragem linie și….n-a fost rău!

Încheiem, iată, o nouă săptămână!

Cinci teme – una și una – v-au intrat in case, în zilele ce au trecut. Suneți gata de tradiționala recapitulare?

Luni, 21 martie: De ce ne plac telenovelele?

Chiar așa? De ce oare urmărim, cu sufletul la gură, sute de episoade la rând din telenovelele și, în general, din serialele preferate? Păi, simplu: pentru că ne plac poveștile! A fost concluzia la care au ajuns, la unison, și publicul, și invitații emisiunii. Irina Margareta Nistor ne-a dezvăluit cateva din tainele serialelor hollywoodiene, iar Vladimir Găitan a evocat câteva scene memorabile din telenovelele mioritice  al căror protagonist a fost. Laura a trecut in revistă, cu nostalgie, celebrele seriale ale perioadei ceaușiste, dar și pe cele care i-au adunat pe români în fața televizoarelor, în ultimii ani. Iar Dana, inspirată ca de obicei, ne-a povestit despre ce s-a întâmplat, în timp, cu fiecare din personajele celebrului Dallas. Iar pe final de emisiune, Tasha Rodriguez, care a jucat în telenovele în Italia, ne-a prezentat noul ei single.

Marti, 21 martie: Iubim cu mintea sau cu inima?

Direct de la Paris a aterizat, în platoul nostru de filmare, fosta folkistă Mihaela Bustuchină- Vlaicu, actualmente vestit medic neurolog, în capitala Franței. Evident, Mihaela a tras spuza pe turta minții, însă a venit puternic din urmă bravul actor al Teatrului Național – Eugen Cristea, care a pledat sus și tare pentru supremația inimii, ca organ implicat în “actul iubirii”! Lupta s-a încins, Marina și Mircea susținându-si fiecare coechipierii. Cei doi psihologi invitați, fiecare în câte o tabără, au încercat să cadă la pace, susținând că una fără alta nu se poate!
Scena a fost împărțită echitabil între cei doi invitati, care și-au dedicat reciproc drăgălașe melodii… de suflet.

Miercuri, 22 martie: Profu’ideal

…ați avut și voi așa ceva, nu? La fel și invitații emisiunii – actorul Claudiu Bleonț și fosta profesoară de matematica Monica Tatoiu. Mircea și Marina n-au scăpat fără să provoace o comparație detaliată a profilor de ieri și de azi, cu atât mai mult cu cât în gradene, printre spectatorii tradiționali, au luat loc elevi și profesori deopotrivă. Inclusiv un profesor de Matematică din Rm.Valcea, care, pentru a-și atrage elevii către materia sa, a pus pe muzică teoremele din matematică! Marina a mărturisit, din capul locului, că a fost toată viața o tocilară, iar Mircea s-a chinuit din greu să-i țină piept intempestivului Claudiu Bleont, care una-două, sărea ca ars de pe canapea, combătând-i pe cei care mai băteau câmpii.

Joi, 23 martie: Răzbunarea prin copii

Offf, dureros subiect! Actorul Sandu Mihai Gruia ne-a plâns pe umăr, povestindu-ne tragedia pe care a trăit-o, fiind oprit, ani în șir, de fosta soție să-și vadă copii. I s-a alăturat Roxana Blagu (ex- “Trident”) care ne-a emoționat profund, povestindu-ne cum, la proces, fetița i-a fost luată de fostul soț, iar apriga avocată Diana Macovei a răsucit pe toate părțile cazurile prezentate, ajungând inlclusiv în situația de a critica felul în care unii reprezentanți ai legii își fac datoria.
A fost o editie plină de dramatism, în care lacrimile au ieșit, în nenumărate rânduri, la iveală.

Vineri,24 martie: Despre vecini

Cine nu are vecini? … nu, urmarea nu este “…să și-i cumpere”, ci să se bucure copios, judecând după cate povești de necrezut, despre vecini de coșmar, au fost povestite în emisiune. Prea puținele exemple pozitive nu au fost în măsură să estompeze imaginea șifonată a ideii de “bună vecinătate”. Toți invitații săptămanii s-au adunat în jurul temei, amintindu-și întâmplări haioase cu vecinii lor sau rememorand scene horror despre conviețuirea cu aceștia. Pentru ca niciun vecin să nu rămână supărat, Silvia Dumitrescu le-a dedicat tuturor vecinilor – și buni și răi – celebra sa melodie “Vecina”.

Uscatoare rufe