Toate femeile își doresc o piele catifelată și lipsită de păr nedorit. Întrebarea pe care și-o pun multe femei este: “Cum scap de părul inestetic de pe corp și față pentru totdeauna?” Efectul cel mai de durată este produs de tehnica de epilare cu ajutorul laserului Dioda.
Cu laserul Dioda, clinica Skinmed – o clinică dermatologică din București ce oferă o gamă largă de servicii de la consultații medicale la înfrumusețare și întreținere corporală, vă oferă o soluție de epilare nedureroasă, delicată și fiabilă. Prin metoda aceasta de epilare definitivă pentru femei, părul este îndepărtat eficient chiar și din zonele greu accesibile ale corpului.
Ce reprezintă epilarea cu laser
Epilarea definitivă cu laser presupune procesul de îndepărtare a firelor de păr prin expunerea la pulsații de lumină laser care are drept țintă foliculul pilos. Acest lucru distruge ireversibil foliculii de păr într-un procent semnificativ. Mecanismul de acțiune este reprezentat de o lungime de undă specifică pentru melanină, pigmentul care determină culoarea firelor de păr și a pielii, cu absorbție la nivelul bulbului (rădăcinii) firului de păr și distrugerea acestuia într-un procent semnificativ. Epilarea laser a început cu IPL, lungime de undă neselectivă cu absorbție limitată asupra folicului pilos, tratamentele laser au inovat acest tratament. Laserul diodă este cel mai utilizat, lunigimile de undă ideale sunt Alexandrite 755 nm, Diodă 810 nm și YAG 1064 nm cu absorbție la nivelul dermului și epidermului pentru distrugerea unui număr cât mai mare de foliculi piloși și protecția stratului superficial al epidermului.
Care sunt avantajele îndepărtării cu laser a părului?
Avantajele procedurii de îndepărtare a părului nedorit cu ajutorul laserului sunt:
- Elimină 95 la sută din firele de păr
- Poate fi utilizat atât pentru față cât și corp
- Este o procedură nedureroasă și noninvazivă
- Este potrivită pentru toate tipurile de păr și piele
- Este de lungă durată
Esența și regulile de pregătire pentru procedura de epilare cu laser
Esența metodei constă în acțiunea distructivă a fasciculelor laser asupra foliculilor de păr. Fasciculul atinge părul, îl absoarbe, iar energia luminoasă este transformată în căldură. Acest lucru face ca rădăcina părului și vasul care o alimentează să se rupă și să cadă.
Pregătirea preliminară constă în respectarea anumitor reguli:
- cu 30 de zile înainte – nu îndepărtați părul prin smulgere – puteți folosi un aparat de ras sau o cremă depilatoare;
- Cu 14 zile înainte – fără băi de soare;
- Cu 1 – 2 zile înainte, nu tratați pielea în locul de expunere cu soluții alcoolice și retinol.
Indicații și contraindicații
Există anumite indicații pentru această procedură, pe care un specialist le va lua întotdeauna în considerare înainte de a începe tratamentul.
Nu se va efectua epilarea cu laser dacă persoana respectivă a fost diagnosticată cu:
- patologii dermatologice în stadiul acut;
- diabet zaharat din a treia etapă;
- leziuni în zona care urmează să fie tratată;
- tumori canceroase de orice localizare;
- vene varicoase din a treia etapă;
- infecții virale acute și altele.
Epilarea definitivă cu laser este permisă pe toate părțile corpului, inclusiv: față, sâni, abdomen, membrele superioare și inferioare, zona profundă și extra-bikini cât și pliul intercalvicular.
Care sunt etapele procedurii?
Pregătirea
Esteticianul selectează modul corespunzător al aparatului laser, curăță pielea de cosmetice, impurități, apoi tratează suprafața cu un gel conductiv.
Epilarea propriu zisă
Această procedură se realizează prin metoda de contact. Esteticiana tratează zonele cu probleme cu ajutorul duzei, deplasând-o treptat.
Durata procedurii depinde de numărul de suprafețe epilate și este în medie de la 20 de minute la 1,5 ore.
De câte tratamente este nevoie și cât durează efectul laserului?
Tehnologia TRIO înglobată în aplicatorul SOPRANO garantează distrugerea unui procent de peste 95% dintre foliculii piloși, rezultat dovedit prin studii de histologie. Pentru zonele mari (cum sunt membrele inferioare sau brațele) se recomandă o periodicitate între ședințe de 6-8 săptămâni, iar pentru zonele mici (facial sau axilă) 4-6 săptămâni. În medie, se recomandă realizarea a 6-8 ședințe pe o zonă de tratament, cu întreținere la 6-12 luni.
În timpul fiecărui tratament, laserul afectează foliculul în faza de creștere, adică părul activ. Odată ce este distrus, alți foliculi se trezesc pentru a compensa pierderea. Acestea încep să crească de la zero și firele de păr reapar. Prin urmare, sunt necesare mai multe sesiuni.
Vor exista mai multe valuri de creștere activă a foliculilor adormiți, fiecare val următor fiind din ce în ce mai slab: firele de păr vor fi mai puține, vor fi colorate și se vor subția. Numărul acestor unde și numărul de tratamente necesare depinde de fiecare organism în parte. Odată ce toți bulbii sunt distruși, veți uita de părul nedorit de pe corp pentru o perioadă lungă de timp.
Cel mai important, veți observa rezultate semnificative chiar după primul tratament. Firele de păr vor deveni mai subțiri și mai rare, crescând mult mai încet. Iar după curs, acestea vor dispărea cu totul. Pielea va deveni netedă, uniformă și frumoasă.
Comentează