Frumusețe

De ce sunt arăboaicele atât de frumoase? Secrete pe care trebuie să le știți și voi

 

Cum reușesc aceste femei, modeste în esență, să arate atât de bine? Ce secrete nebănuite ascund? Unele am reușit să le aflam și noi și vi le redăm în cele ce urmează :

Îngrijirea părului

Secretul părului bogat și mătăsos al frumoaselor arăboaice constă într-o îngrijire permanentă și aceasta numai folosind ingrediente naturale. Înainte de spălarea părului, ele își tratează pielea capului cu kefir sau lapte bătut. Aceste produse refac rapid structura firului de păr, făcându-l moale și stralucitor. Vrei să încerci și tu? Va trebui să-ți prepari însă singură kefirul, pentru că produsele din comerț nu au prea multe beneficii.

Vopseaua de păr

Arăboaicele nu dau doi bani pe vopselele din comerț. La fel ca și acum o sută de ani, ele rămân fidele vopselei henna. Iar dacă în henna se adauga basma ( un alt colorant natural) atunci culoarea părului va deveni de un negru intens. Si iată încă un pont: henna incoloră este o excelentă mască pentru păr, care întărește firul acestuia.

Ochii negri

Ochii sunt singura “armă” pe care o are la dispoziție femeia arabă, doar, se știe, restul trupului său este nevoită să-l ascundă sub veșmintele tradiționale. Modelele frumoase pe care araboaicele și le desenează pe chip se fac cu ajutorul antimoniului. Acesta întărește sprâncenele și le face mai strălucitoare. În prezent, el este folosit de numeroase branduri cosmetice.

Sprâncenele și genele

În Răsărit, sprâncenele groase și dese sunt considerate a fi un etalon al frumuseții. De aceea, încă din copilărie, femeile arabe folosesc pentru stimularea creșterii sprâncenelor, uleiul natural de Usma (  plantă erbacee din familia muștarului). Încercați și voi : după o lună de utilizare, sprâncenele și genele voastre se vor îndesi considerabil!

Îngrijirea feței

Pentru curățarea tenului, araboaicele folosesc o apă tonică naturală : apa roz. Ea înlocuiește cu succes apa miscelară și are proprietăți calmante, reduce iritațiile și înroșirea pielii.
De asemenea, spre deosebire de femeile europene, obsedate de bronz, araboaicele încearcă, dimpotrivă, să-si albească pielea. În acest scop, ele folosesc sarea de lămâie. Vrei o piele albă și strălucitoare? Freacă-ți fața cu zeamă de lămâie! Și iată încă un pont de la femeile lumii arabe: partea moale a cojii de lămâie este un excelent scrub!
Așa cum, probabil, ți-ai dat deja seama, măștile pentru față, preferate de arăboaice, sunt și ele naturale, cel mai popular ingredient al măștilor “făcute acasă” este curcuma. Poți și tu face o astfel de mască, este foarte simplă: amestecă două linguri de făină cu două linguri de apă miscelară, adaugă un vârf de linguriță de curcuma și două linguri de lapte. Amestecă totul, unge-ți fața cu amestecul obținut, stai așa 20 de minute, după care clătește fața cu apă caldă.

Îngrijirea corpului

Nu putem vorbi de lumea arabă, fără să pomenim de hamam! Aceste băi – asemănătoare celor turcești, sunt foarte sănătoase și de aceea femeile arabe nu se dau în lături să petreacă timp in hamamuri. Astfel, reușesc să elimine toate toxinele din organism, cu ajutorul aburilor, iar pielea devine netedă și mătăsoasă. În plus, cand merg la hamam, arăboaicele iau obligatoriu cu ele și scrub-uri naturale pentru piele. Cel mai popular este cel pe baza zațului de cafea. Îl poți folosi și tu, ca atare, sau în amestec cu gelul de duș. Vei observa că, după prima lui folosire, pielea ta va deveni netedă și catifelată.

Parfumurile

Vei fi, probabil, foarte uimită să afli că, deși au acces la cele mai sofisticate parfumuri, arăboaicele rămân în continuare fidele aromelor naturale, obținute pe baza uleiurilor eterice. Aromele favorite ale femeilor din lumea arabă sunt : santalul,vanilia, iasomia și trandafirul.
Toată parfumeria arabă se bazează pe uleiuri, excluzând folosirea alcoolului, de aceea aromele sunt foarte rezistente in timp.

Sursa : cosmo.ru

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate