Ea și El

Top-5 complexe pe care le au bărbații

Să vorbim din nou despre dragii noștri bărbați, delicații și bădăranii, blânzii și încruntații, grijulii și nesimtiții. Dar sunt ai nostri! Iar fiecare din ei reprezintă centrul Universului, în jurul caruia gravitează miliarde de femei. Sunt puternici și rezistenți, e mai greu să-i superi sau să-i necăjești măcar. Însă fiecare bărbat are ceva din categoria “nimic din ce-i omenesc nu-mi este străin”, ceva ce el se căznește din toate puterile sale să țină în secret, să ascunda de ochii lumii. Ne referim la complexele sale : la călcâiul lui Ahile!

Iată cele 5 complexe de bază ale bărbaților, identificate de psihologi :

1. Să fie pe locul 2
N-ați observat niciodată cât de “spășit” se poartă un bărbat cu femeia care-i place? Și chiar dacă are o relație cu ea, tot se străduiește să păstreze o oarecare distanță. Iar cu o femeie normală se poartă firesc, absolut natural.
Acesta este de fapt primul complex: bărbatului îi e frică de faptul că femeia e “deja luată”. In astfel de situații, femeia trebuie să ia ea însăși inițiativa.

2. Că nu este amantul perfect
Toate performanțele personale ( mărimea penisului, conformația corpului, mușchii etc) , toate iau parte la acest complex! De aici vine și potopul de întrebări : “Cum a fost?”, “A fost bine?”, “Cați bărbați ai avut înaintea mea?” etc. Ce e de făcut? Nu funcționează , poate, decât replici de genul : “L-am lăsat pentru tine, pentru că ești mai bun!” . Si nu-i povestiti niciodată despre precedenții. Nici măcar despre defectele lor..

3. Să fie mințit
Aici vă poate ajuta doar Timpul. Obsesia că este mințit poate veni din trecut, de la experiențe anterioare nefericite. Răbdare, așadar! In afară de asta, psihologii ne recomandă să acționăm de fiecare dată spontan, hotărât – exact cum nu se așteaptă el!

4. Credința că nu e bun de nimic
Asta vine din copilărie, de unde i se trage acest complex. Intreabă-ti iubitul cu ce se ocupa in diferite etape ale vieții. Incearcă să afli care este motivul frustrărilor sale ( a căzut, in mod repetat, la facultate, a fost dat afară de la servici etc). Încearcă să-i demontezi, cu inteligență și tact, toate aceste complexe. De asemenea, și complexul “premiantului”, al salariului insuficient, al diferenței de statut față de soție – și aceastea se rezolvă în timp, cu puțin efort și răbdare.

5. Criza varstei mijlocii
Știți la ce mă refer: când bărbatul, la 50 de ani, se poartă ca un copil și vrea să experimenteze “ceva nou”! Și nu ne referim la ceva rău. Dar ne întrebăm : la o vârstă la care încep să aibă numai hibe și beteșuguri, cum de mai găsesc forța să facă așa ceva?!? In această situație, cuvintele nu prea ajută la nimic. Există o singură soluție : să-ți ajuți jumătatea de viață in tot ceea ce întreprinde nou! Fireste, nu ne referim la găsirea unei alte partenere! 😁

Sursa, www.garmoniazhizni.com

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.