Nutriție

Ți-e mereu foame? Iată ce trebuie să mănânci, ca să ți-o domolești!

Medici ne dau câteva sfaturi utile pentru a ne feri de kilogramele de exces . “Mâncaţi alimente cu proteine (ouă, iaurt), fibre şi condimente (scorţişoară, ardei iute)!” – spun ei.
Produsele bogate în proteine, dar sărace în carbohidraţi , cum sunt ouăle, quinoa sau iaurtul, ţin apetitul sub control şi ajută organismul să ardă mai multe calorii.
Și continuă tot medicii : “Mâncaţi fibre! Acestea sunt esenţiale pentru buna funcţionare a tubului digestiv mai ales în condiţiile în care sunteți în timpul unei cure de slăbire. Alimentaţia săracă în fibre are ca urmare nu numai creşterea consistenţei conţinutului intestinal, dar şi o scădere a vitezei de eliminare.
Iată câteva alimente care nu trebuie să lipsească din dieta voastră zilnică :

OUĂ. Studiile arată că cei care consumă alimente bogate în proteine la micul dejun controlează foamea mai bine decât cei care aleg alimentele bogate în zaharuri.  Oul e asigură o cantitate mare de albumine şi conţine foarte puţine glucide.

ARDEI IUTE. Conţine capsaicină, substanţă care taie apetitul şi accelerează rata de ardere a caloriilor. În plus, reglează tensiunea arterială. Dar, atenție! Are și câteva contraindicații : el poate activa hemoroizii şi irita stomacul!

PEPENE ROŞU. Conţine foarte multă apă şi are puţine calorii. Iată și alte fructe care vă ajută să slăbiţi : merele, perele, grepfrutul şi fructele de pădure.

SCORŢIŞOARĂ. Aceasta reglează conţinutul de zahăr din sânge. Poate controla pofta de mâncare şi , nu în ultimul rând, ea dă savoare cafelei, ceaiului sau orezului cu lapte.

CARTOFI DULCI. Spre deosebire de cartofii obişnuiţi, care trebuie “dreşi” cu unt, brânză sau smântână, cei dulci, preparaţi la cuptor, sunt îndeajuns de aromaţi încât nu mai au nevoie de alte garnituri bogate în calorii.

IAURT. Iaurtul poate fi asociat cu pierderea în greutate, mai ales în zona abdomenului, locul unde se acumulează cea mai mare parte din țesutul adipos. De aceea, specialiștii recomandă consumul de lactate degresate sau cu puțină grăsime.

CAFEA. Băutura cu care ne începem ziua intensifică metabolismul şi ne ajută să ardem mai rapid calorii. Nu aceleaşi efecte are cafeaua cu lapte sau specialităţile cu frişcă. Iar acest efect de stimulare a arderii grăsimilor se datorează conţinutului de vitamina B3.

Sursa foto : liza.ua

Uscatoare rufe