banner marshal garden
Nutriție

Sugestia femeide10.ro pentru un prânz delicios: Supă de mazăre cu pui afumat

Mazărea necesară acestui tip de supă poate fi de orice fel : fie proaspătă, fie congelată, fie conservată indiferent prin ce mijloace. 

Ca o curiozitate, vă vom spune că această supă de mazăre le era servită și locuitorilor Atenei, pe timpul Greciei Antice. Astăzi, acest fel de supă se bucură de un mare succes în diferite părți ale lumii, iar în unele țări precum Germania, ea este considerată a fi chiar o mâncare tradițională. 

În Europa de vest, supa de mazăre este mai groasă, ceva de genul supă-cremă, însă în Europa răsăriteană, ea este ceva mai “subțire”. În plus, aici i se mai adaugă, în plus, și cartofi, ceea ce restul europenilor nu fac. Supa de mazăre tradițională se face pe bază de copan de pui afumat. Dar, dacă doriți, îl puteți înlocui pe acesta din urmă , cu pieptul de pui.  Pentru ca supa să iasă mai aromată, puteți strecura, la fierbere, niște oase de pui, pe care apoi să le scoți din oală.

Timpul de preparare al unei astfel de supe nu este din cale-afară de mare, însă se recomandă ca, în cazul în care folosiți mazăre uscată, s-o țineți la muiat cel putin trei ore. 

Iată si modul de preparare : 

  1. Mazărea se spală bine și se pune în apă, la inmuiat, recomandabil peste noapte
  2. Se varsă apa, se clătește mazărea și se pune la fiert, într-o nouă apă. 
  3. După ce fierbe, se scoate spuma și se continuă fierberea, până este gata ( cca 40 minute) mestecând periodic. 
  4. Se scoate pielița de pe copanul de pui, se separă carnea de os, se taie bucăți. 
  5. Se taie mărunt, cubulețe, ceapa, ardeiul și morcovul și se adaugă în supă
  6. Se fierbe, pe foc mic, incă 7 minute din momentul fierberii
  7. Se taie cubulețe cartoful curățat și se adaugă in supă. Se mai fierbe 15 minute, pe foc mic. 
  8. Dintr-o pâine mai veche, se fac crutoane, la cuptor ( 7 minute, la  200 grade Celsius) 
  9. Când cartoful este fiert, se adaugă carnea taiată mărunt, sarea și condimentele 
  10. Se taie mărunt verdeața și se adaugă în supă. Se aduce la fierbere și se oprește focul. 
  11. Se acoperă ioala cu un capac și se lasă să stea, un sfert de oră.
  12. Se servește cu crutoane. 

Poftă bună! 

Sursa : ivona.bigmir.net 

Sursa foto: Depositphotos.com

Femei de 10 pe Facebook