Ea și El

Te plictisești alături de partenerul tău? Iată ce îți sugerăm!

 

Dacă  te plictisi alături de partenerul tău….nu-i in regulă!  Ai mult ,  este un simptom clar că lucrurile nu merg tocmai bine în relația voastră. Există mai multe cauze care pot determina plictiseală. Fie că nu aveți aceleași hobby-uri, fie chiar că există vicii de comunicare în cuplu.

Și atunci…haideți să căutăm soluții! Altminteri, relația voastră e in pericol.

Iată in ce direcții trebuie să acționați : 

  • 1 Vorbiți cu partenerul
  • 2 Amintiți-vă lucrurile frumoase din relația voastră
  • 3 Căutați hobby-uri pe care le aveți în comun
  • 4 dați importanță spațiului personal

Vorbiți cu partenerul! 

Este important să vă așezați cu cealaltă persoană și să discutați orice problemă apare in cuplu. Nu are rost să vă atacati reciproc, deoarece acest lucru va înrăutăți lucrurile. Nu este necesar să dăm vina pe nimeni, problema aparține amândurora și cu dialogul se poate găsi o soluție. Este important să depuneți amândoi un efort și încercați ca lucrurile să meargă. Este esențial să găsiți soluții pentru ca relația să iasă din rutină și monotonie.

Amintiți-vă doar lucrurile frumoase ce vă leagă

Rutina e firească, la relații lungi. De aceea, este important să vă amintiți primii ani ai relației și să știți ce îi place partenerului dvs. Luați un caiet și începeți să notați hobby-urile partenerului. În acest fel puteti pune capăt plictiselii și reveni la situația din primii ani ai relației.

Căutați hobby-urile pe care le aveți în comun

Una dintre cele mai frecvente cauze de monotonie la un cuplu, sunt faotul că hobby-urile și gusturile vă sunt total diferite. Se poate întâmpla ca acest lucru să treacă neobservat la început, deoarece sunteti îndrăgostiți și atracția fizică predomină. Dacă  însă se întâmplă acest lucru, este recomandabil să vorbiți despre diferitele preocupări pe care le aveți,  până când veți găsi ceva care vă unește. Poate fi vizionarea unui film împreună, ieșirea la plimbare sau mersul la un bar pentru câteva beri. Important este să găsiți ceva ce puteți face împreună, ieșind astfel din monotonia în care cuplul poate cădea.

Importanța spațiului personal

În multe cazuri, plictiseala este cauzată de timpul excesiv petrecut cu partenerul. Se recomandă ca fiecare din voi să aibă propriul spațiu personal, pentru a se putea distra și a scăpa de problemele de zi cu zi. Nu este bine să petreci 24 de ore pe zi cu partenerul tău întrucât acest lucru ajunge să dăuneze relației. Mai trebuie să petreci puțin timp pe zi și cu tine însuți, fie că ieși la plimbare, sau mergi cu bicicleta sau te întâlnești cu prietenii pentru a bea o cafea. Cuplul trebuie să respire, astfel încât relația să nu se deterioreze.

Monotonia și plictiseala sunt des intalnite în multe dintre cuplurile de astăzi. Devine important ca ambii parteneri să caute soluții , înainte ca problemele să  escaladeze și relația să se deterioreze complet.

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.