Copii și tineri

Cum alegem jucariile pentru copiii de 2 ani?

 

Dacă faceți cumpărături pentru un copil de 2 ani pentru petreceri de ziua de naștere sau pentru orice alta ocazie, jucăriile din lemn pot cuceri cu ușurință atât copiii, cât și părinții. De ce? Ele provoacă un joc imaginativ serios și sunt mai sigure, mai sănătoase și mai durabile decât majoritatea jucăriilor din plastic.

Ca părinți, ne dorim pentru copiii noștri să aibă jucarii care să-i facă fericiți. O putem face cu jucarii din lemn premium pentru copii care vor rezista și vor oferi beneficii educaționale.

Când te gândești la jucăriile din lemn, care este primul lucru care îți trece prin cap? O să ghicesc că te-ai gândit la blocurile tradiționale din lemn, care par să fie un element de bază în cutia de jucării a fiecărui copil. Există multe opțiuni diferite pentru jucăriile din lemn, iar unele pot fi lucruri la care nu te-ai gândit niciodată. Există jucării la fel de simple precum casele de păpuși sau la fel de complexe ca un puzzle din lemn sau un banc de lucru.

Până când micuțul tău împlinește 2 ani, cel mai probabil devine mai entuziasmat de sortarea culorilor și formelor și, mai ales, de a se juca. Acesta este un salt uriaș în abilitățile lui de gândire, iar pe măsură ce descoperă că ei înșiși sunt indivizi cu propriile lor gânduri și sentimente, ei învață, de asemenea, că și alții au propriile lor gânduri și sentimente.

Jocul de simulare oferă copiilor șansa de a prelua aceste perspective diferite, iar jucăriile care încurajează jocul de simulare includ articole de bucătărie de jucărie, păpuși și cărucioare sau vehicule, truse de medic sau bancuri de lucru cu diferite instrumente – toate acestea le permit să pretindă că se află în lumea adulților în jocul lor. De asemenea este indicat să căutați jucării care încurajează rezolvarea problemelor, cum ar fi blocuri de lemn, jucării de construcție și puzzle-uri. Sunt bune și jucăriile și jocurile care acceptă jocul deschis și care pot fi folosite în mai multe moduri.

Beneficiile jucăriilor din lemn pentru dezvoltarea și sănătatea copiilor mici sunt destul de semnificative. Printre principalele avantaje ale acestora se numara:

  • Stimulează creativitatea și jocul imaginativ
  • Sunt mai durabile si pot fi folosite de mai multe generatii de copii
  • Sunt mai sănătoase pentru cei mici care duc totul la gura
  • Sunt cadouri grozave deoarece atrag atât copiii, cât și părinții

Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru a alege jucarii din lemn, mai ales in primii ani din viata cand cei mici baga toate lucrurile in gura pentru a explora. De asemenea, pe langa materialul din care este fabricata o jucarie, este foarte important ca atunci cand o alegeti sa tineti cont de varsta recomandata mentionata pe cutie.