banner marshal garden
Copii și tineri

Tatăl este cea mai importantă persoană din viața unei femei

Părinții sunt cele mai importante persoane din viața unui copil. Ei ne dau naștere, ne cresc, ne ajută să ne integrăm în lume, ne ajută să ne învingem temerile, au un rol activ în conturarea personalității noastre. Chiar dacă ambii părinți au un rol esențial în dezvoltarea armonioasă a copilului, există o legătură specială între tată și fiică.

  • Tatăl este prima figură masculină din viața unei fete.
  • El este locul cel mai sigur unde ea se refugiază.
  • El stă la baza puterii ei
  • El este prima ei iubire

În timp ce mamele ne răsfață și ne învață să fim delicate, tații ne învață să fim puternice. Să nu încetăm niciodată să fim curioase, chiar dacă asta înseamnă să mai și greșim. Să nu renunțăm niciodată, oricât de mult ne-am teme. Să ne depășim, întotdeauna, limitele. Mama este cea care ne învață să evităm riscurile, iar tatăl ne încurajează să experimentăm lucruri noi și să învățăm din greșeli.

De ce au tații un rol atât de important în dezvoltarea emoțională a fiicelor lor? Studii publicate susțin că fetele care nu au o relație apropiată cu tații lor sunt predispuse să dezvolte tulburări emoționale, să devină depresive sau anxioase spre deosebire de cele care au legături sănătoase cu tații lor.

Modul în care fata se va raporta la relația e cuplu, la iubit sau soț este detrminată de legătura cu tatăl. În mod natural, problemele în relațiile cu sexul opus, simptomul depresiv sau stima de sine scăzută sunt adesea rezultatul abandonului, fie el doar emoțional, nu și fizic, al tatălui.

O relație sănătoasă cu tatăl o ajută pe fată să nu aibă temeri pentru a stabili relații intime în viața adultă. Un tată suportiv își ajută fiica să devină o persoană sigură pe ea, integrată social și care își folosește potențialul la maxim pentru a-și atinge obiectivele. Un tată trebuie să creeze un mediu sigur pentru fiica sa, nu doar fizic ci și din punct de vedere emoțional. El trebuie să o încurajeze să nu îi fie teamă să își exprime sentimentele.

Fără niciun dubiu, cu toții sunt produsul celor care ne cresc. Iar tot parcursul nostru este condiționat de oameni și relații care ne sunt familiare. Nu degeaba se spune că fetele se căsătoresc, în cele din urmă cu bărbați care seamănă cu tatăl lor, nu-i așa?

Sursa: thepowerofsilence.com

Femei de 10 pe Facebook