Copii și tineri Nu mai sunt copil!

Ai talent? Demonstrează!

Vulpițele din zilele noastre tind să spună nu doar că strugurii sunt acrii, ci că sunt otrăviți. Într-un timp mi se părea aproape normal să exagerezi anumite refuzuri – în condițile în care nu faci față unor provocări – și să te aperi de presupusele critici. Dar, mi-am dat seama că victimele “NU-urilor” ajung să se supraestimeze și să considere fiecare eșec o greșeală independentă de propria persoană. Cu alte cuvinte, tot ceea ce fac e să dea vina ba pe vreme, ba pe “mood-uri” sau pe ceilalți care, evident că greșesc. Pentru că a venit vremea Vocii României, a X Factorului sau a altor emisiuni de talente, toate participantele respinse și-au început adevăratele numere: “Ah, să stiți că nu totul e corect! Trebuie să faci ore de canto cu jurații, altfel nici nu se uită la tine”, “Te pun să înveți sute de piese numai să te pună în dificulate ca să nu treci mai departe”, “Dacă mă gândesc bine, nici scena nu e atât de somtuoasă ca la televizor, mai ales că totul e regizat”.
15052151_1252134881516414_1815200745_oOf, chiar îmi pare rău că oamenii competenți nu au fost capabili să vadă adevăratele voci ale generației noastre. Adică, au ales fete și băieți cu zeci de premii și voci care m-au atins la inimă și nu le-au dat importanță amatorilor?!? Rușine!!! Eh, dacă tot vorbim de vocile generației noastre, mă gândeam să vă povestesc despre o fată pe care am cunoscut-o în urmă cu vreo doi ani. Când am vazut-o prima dată pe Letiția era destul de timidă. Eram în culise și așteptam să intrăm în platou pentru a înregistra o emisiune. De fapt nu ea a fost prima care mi-a atras atenția ci mama ei care a stat lângă ea și a susținut-o non-stop. Până și la mine au ajuns emoțiile sincere pe care le emana și pentru asta am admirat-o enorm. Nu știam dacă jonglează, merge pe monociclu sau joacă șah. Ulterior am avut senzația de “piele de găină” când a început să cânte o melodie a lui Beyonce. Eram ușor stupefiată de ambitusul ei vocal și de transformarea bine gândită de pe parcursul piesei care, i-a pus în valoare cele mai bune calități. Atunci avea doar 12 ani, însă acum e o adolescentă frumoasă care s-a perfecționat și care a fermecat juriul de la X Factor. Aseară i-am zis să-mi păstreze un loc pentru galele live la care ea, modestă ca de-obicei, a spus că toate concurentele sunt bune și nu știe ce se va întâmpla. Aș putea să scriu zeci de rânduri despre Letiția, însă niciunele nu ar putea să înlocuiască proprile ei cuvinte, așa că mi-am făcut datoria de mic jurnalist și am rugat-o să-mi spună cât se poate de sincer cum vede această experiență: “X Factor… o experiență de neuitat pentru mine. Mi-am dorit de atâta timp să împlinesc vârsta de 14 ani, iar una din principalele mele dorințe după împlinirea vârstei a fost participarea la X Factor, ca o recompensă a muncii mele. Am participat pentru prima oară; am trecut de etapele preliminarii, am ajuns în audiții și apoi în BootCamp. Acolo am întalnit oameni buni, calzi, oameni care m-au plăcut și care au crezut în mine; oameni pe care i-am îndrăgit și eu la rândul meu. Relația dintre mine și unii concurenți a fost frumoasă – cu unii mă cunoșteam deja din concursurile de genul acesta. M-am înțeles foarte bine chiar și cu fetele (concurentele din echipa Carla’s Dreams) care au ajuns și ele în BootCamp, etapă ce urmează să fie difuzată la televizor. Am legat de asemenea prietenii frumoase, sincere. Experiența “X Factor” pot spune că a contribuit puțin la maturizarea mea… acum privesc lucrurile din altă perspectivă.
15057855_1252134894849746_1373790202_nMuzica este și va râmane visul meu, drumul pe care o sa-l duc păna la capăt indiferent de obstacolele care intervin. Am muncit mult, am încredere în mine, am oameni care îmi sunt aproape și mă susțin din tot sufletul lor în ceea ce fac… iar lucrul acesta mă face să mă simt un om împlinit. Înainte să intru pe scena X Factor, fiind o persoană credincioasă, m-am rugat la Dumnezeu astfel: “Dacă aici îmi este locul, lasa-mă aici… dar, Doamne, dacă ai pregătit ceva mai bun pentru mine atunci ia-mă de aici. Destinul meu este în mâinile Tale!”
Bine, bine, destul cu Letiția! Să vă spun despre mine! Cânt de… când m-am născut. Publicul larg pe care l-am avut atunci (mama, tata, dna doctoriță, asistentele și niște studenți care au asistat), trebuie să recunosc, s-a cam micșorat. Dar, eu nu mă las! Îi asurzesc pe vecini, pe animăluțele de pluș și căteodată pe prietenii mei care nu îndrăznesc să mă oprească :)) – a trebuit să folosesc emoticonul ăsta să nu cumva să credeți că sunt vreo nebună care crede că are voce cu adevărat. Întotdeauna am crezut că imposibilul este relativ și ține de noi să îl depășim iar cel mai bun mod de a-l contesta este să ne depășim limitele fără a ne lăuda și mai ales de a trece peste eșecuri fără a ne scuza. Asta nu înseamnă că mă veți vedea și pe mine la televizor cântând. Însă, vă invit să o ascultați pe Letiția!

Uscatoare rufe