Diverse

Freud, despre dragoste, relații și sex

        

Sigmund Freud este un psihiatru, neurolog și psihanalist austriac cunoscut în întreaga lume. Este considerat ca fiind părintele psihanalizei. Influența sa asupra psihologiei, medicinei, sociologiei, antropologiei, literaturii și artei secolului XX a fost covârșitoare, iar aportul său la dezvoltarea științei este de necontestat. 

 Dincolo de alte multe calități ale sale, cei ce l-au cunoscut vorbesc despre spiritul său ironic și despre citatele sale plinte de tâlc, pe care le rostea la adresa acelor probleme stiințifice, a caror rezolvare nu reușise încă s-o găsească. Citiți, mai jos, cele mai spumoase aforisme ale lui Freud, legate de dragoste, relații și sex. 

Bărbatul care iubește în mai multe direcții – cunoaște femeile. Cel ce iubește una singură – cunoaște dragostea adevărată.

***

Niciodată nu suntem mai neputincioși în fața suferinței, ca atunci când iubim. 

***

De cele mai multe ori, soțul nu este decât un “înlocuitor” al bărbatului iubit, și nu acesta însuși. 

***

Oamenii sunt mult mai morali decât cred și mult mai imorali decât își pot imagina. 

***

Dacă cineva n-a reusit să găsească în partener nimic de corectat, înseamnă că cei doi au  o relație extrem de plicticoasă. 

***

Dragostea ideală, cea veșnică și lipsită de ură, nu există decât între narcomani si narcoticele lor. 

***

Ne alegem partenerii deloc întâmplător : îi alegem pe cei care existau deja în subconștientul nostru. 

***

Omul iubește ceea ce îi lipsește “Eu”-lui său, în atingerea propriului ideal. 

***

Ca să nu ne îmbolnăvim, trebuie să începem să iubim. 

***

Este îngrozitor atunci când doi oameni care se iubesc, nu reușesc sa găsească nici o modalitate frumoasă și nici timp, pentru a-și spune cuvinte de iubire. E ca și cum își păstrează aceste cuvinte pentru eventualele nenorociri și necazuri. Nu trebuie să ne zgârcim la cuvintele de dragoste. Cu cât le folosim mai des, cu atât ele se regenerează mai repede. Dacă lumea uită să le folosească, legătura dintre parteneri se slăbește, devenind precum un lacăt ruginit. Cu alte cuvinte : ușa e, într-adevăr,  ferecată cu un lacăt, dar acesta a ruginit și nu-l mai poate deschide nimeni. 

***

Femeia trebuie să-l facă pe bărbat mai delicat, dar nu mai bleg.

***

Adevărata devianță sexuală este, de fapt, absența sexului.

***

Una din marile întrebări la care eu tot n-am găsit încă răspuns, în pofida celor 30 de ani de cercetare a sufletului feminin, este următoarea : “Ce vrea, de fapt, femeia?” 

***

În general, oamenii nu sunt sinceri, în materie de sex. Ei nu-și afirmă deschis sexualitatea, ci o ascund, îmbrăcand un palton gros făcut dintr-un material ce se numește “minciună” . Ca și cum în lumea relațiilor sexuale există vreme urâtă. 

 Sursa : 7 sisters.ru 

Femei de 10 pe Facebook