Femei de 10

Susan Sarandon se destăinuie : ” Eu nu cred în căsătorie!”

 

” Thelma și Louise” nu a fost, de fapt, decât o vară fierbinte, în care mi s-a permis să fiu sălbatică..

E atât de plicticos să fii Susan! Astăzi nimeni nu-și mai numește imagecopilul Susan. Nu vezi în jur decât fetițe pe care le cheamă Jessica. Iar cele care au fost numite totuși Susan s-au apucat să-și schimbe numele
în altele mai colorate, gen Sigourney. Insă mi s-a intâmplat mai demult, la un festival, să se apropie de mine o femeie cu o fetiță de mână și să-mi spună că a botezat-o după numele meu. Am întrebat-o pe cea mică cum o cheamă și mă așteptam să spună ” Hello, sunt Susan!”, dar nu! Mama ei mi-a luat-o înainte, prezentând-o: ” Ea este Sarandon!”

 

Am învățat-o într-o școală catolică extrem de dură, n-am fost niciodată un copil-problemă, ci pur și simplu unul care punea foarte multe întrebări. În clasa a treia ni s-a spus că adevărata căsătorie este cea catolică. Și atunci am întrebat : ” Păi atunci cum s-au căsătorit Iosif și Maria, dacă Iisus încă nu era născut, deci nu exista nici biserică catolică?”. Am fost catalogată imediat ca păgână și pusă la colț. Cei de acolo nu stăteau prea bine cu simțul umorului!

 

Eu nu cred în căsătorie. Eu cred în dragoste și încredere, nu și în căsătorie. Căsătoria este un apanaj al avocaților, nicidecum al îndrăgostiților! Detest acest sentiment pe care ți-l dă căsătoria – cum că oamenii dobândesc niște responsabilități și devin subordonați unul altuia. Pur și simplu îmi place să mă trezesc alături de bărbatul pe care mi l-am ales.
imageAm trăit 23 de ani alături de Tim ( actorul Tim Robinson- n.n.) , ceea ce este o raritate în peisajul hollywoodian. Și nu căutați vreun secret anume, în toată povestea asta : pur si simplu nu trebuie să alergi după cel mai bun, pentru tine. El va apărea de la sine!

Inima nu este decât un mușchi al corpului tău.

A iubi este similar unui meci de baseball: trebuie să te și concentrezi și să te și relaxezi, în același timp.

Oare chiar nu există decât două categorii : fie ești o tocilară anostă, fie o femeie ușoară? Părerea mea este că cele două pot coexista foarte armonios!..

Mi se pare îngrozitor gândul că, într-o relație, unul trebuie să-l imagecompleteze pe celălalt. Total greșit! Trebuie s-o faci să zâmbească, atunci când e tristă. Să-i citești ziarul, când o vezi că nu înțelege nimic din lumea înconjurătoare. Să-i pui muzica, pe care nu a ascultat-o niciodată; să-i spui că e o nenorocită, atunci când e o nenorocită; să fii corect în dispute; să fii strașnic în pat; să știi să spui : ” Lasă dracului totul și hai să mergem într-o călătorie!”. Astea toate , da. Dar nu să completezi, cu ființa ta ceea ce celuilalt îi lipsește!

Ce noroc am avut! Atunci când au apărut pe piață drogurile adevărate, eu trecusem deja de vârsta periculoasă, când așa ceva m-ar fi putut interesa!

Am fost întotdeauna extrem de sinceră în interviurile mele. În prezent,
poate că aș mai spune și câte-o minciună, însă deja e prea târziu pentru asta.

imageCu cât înaintez mai mult în vârstă, cu atât mă gândesc mai puțin la felul cum arăt și mai mult la ceea ce fac.

Continui să rămân actriță, pentru că nu știu cum să mă las de asta!

Regizorii îi distribuie în filme pe bărbații cu care și-ar dori să semene și pe femeile cărora și-ar dori ” să le-o tragă”!
Problema unui bust generos constă în aceea ca proprietara sa are de ales între un piept mare sau un creier mare! Însă pieptul meu, spre exemplu, este foarte supraevaluat.

Feminismul nu a făcut decât să împartă lumea pe sexe. Ceea ce este imageîngrozitor! Nu mi se pare normal să mă comport diferit – de regulă, mai bine – cu cineva, doar pentru faptul că este femeie. Spre exemplu, nu am votat-o pe Condoleezza Rice și nu o suport pe Margaret Thatcher!

Cel mai puternic partid din SUA este reprezentat de cele 50 de procente care nu se prezintă la vot.
Sunt o persoană total atehnică! Aparatele se strică numai când mă apropiu de ele! Am învățat, cu chiu cu vai, cum să trimit un sms. Nu-mi tastez numele pe Google. Dvs o faceți? Foarte bine, eu nu! Prefer să rămân într-o minusculă zonă confortabilă, doar a mea.

imageMă mândresc cu faptul că ambii mei fii gătesc foarte bine. Cel mic, spre exemplu, coace o pâine delicioasă!

Nu cred să existe cineva, care să mă intereseze mai mult decât propria familie. Copiii, spre exemplu, sunt în măsură să-ți recreeze cu totul o lume nouă.

Nu mă fascinează oamenii atipici. Mă fascinează oamenii obișnuiți, aflați în situații neobișnuite.

Nu poți vindeca sufletul, dacă nu te ocupi mai întâi de trup.

Da, inima este, cum spuneam, un simplu mușchi. Și este construită ca oricare alt mușchi: cu cât îl folosești mai mult, cu atât se dezvoltă mai tare.

image

 

 

Sursa : © Elizabeth Day / Guardian News & Media Ltd / Getty Images / Fotobank.com 50543635

Imagine reprezentativă: shminhe.com, foto: telegraph.com.uk, michiganavemag.com, upi.com, pinterest.com, dailymail.co.uk

Publicitate