Mimi, croissant-uri și berete Timp liber

Vile de vis pentru femei de 10…milioane (minimum !)

Dacă vă amintiți, sunt corespondentul vostru în Franța și abonat cu precădere la rubrica « Timp liber ».
Și cum vacanța de vară s-a cam terminat, m-am gândit că a sosit momentul de a vă ajuta s-o organizați pe următoarea, într-o zonă de vis.
E vorba de sudul Franței (Coasta de Azur și împrejurimile ei), unde numeroase vedete internaționale și-au cumpărat vile și domenii pentru a-și petrece timpul liber într-un cadru însorit, bucolic și…monden.
Dacă vă place, și doriți să le fiți vecine, vă încurajez să luați legătura cu o agenție imobiliară din apropiere, și cu …bancherul dvs. preferat.
Până atunci, iată câteva astfel de specimene, și niste cancan-uri pentru a le cunoaște mai bine.image
Să începem cu Angelina Jolie și Brad Pitt, care au cumpărat în 2008 această enormă proprietate de 500 hectare cu suma modică de 44 milioane de euros. Dar să nu credeți că în timpul lor liber se ocupă de…farniente. Nu, sunt viticultori, și comercializează vinul lor rosé – Miraval, la prețul accesibil de 15 euros sticla, și mai puțin dacă cumpărați en gros.
Vă comunic un link unde-l puteți comanda cu încredere : a fost ales în 2013 drept cel mai bun vin rosé din lume, de către publicația americană specializată Wine Spectator : https://www.vinatis.com/19925-miraval-rose-2015.html
imageȘi cu cine se întâlnesc cei doi actori, din când în când, la o șuetă pe acele meleaguri ?
Cu Bono (leaderul grupului U2), a cărui locuință de vacanță seamănă mai mult cu o cazarmă (după părerea mea) decât cu o vilă pe specific local. Dar are acces direct la plajă, ceea ce e un avantaj. Adaug că în seara zilei de 14 iulie, în momentul atentatului de la Nisa, pe Promenada Englezilor, el lua masa la un restaurant în apropiere, nu departe de hotelul Negresco, împreună cu soția sa Ali Hewson și primarul Nisei.image
Și dacă tot am pomenit de Negresco, iată și vila lui Elton John, situată pe Mont Boron, deasupra lui Negresco, pentru a nu-l scăpa din ochi. De când și-a cumparat-o, nu mai locuiește la celebrul hotel. Sălăsluiește adesea aici, impreună cu soțul lui, David Furnish, și o au din când în când ca invitată pe o anumită… Madonna.

Mă opresc deocamdată aici, dar în episodul următor voi sări o generație, și voi pomeni vedete precum Roger Moore, Rod Stewart sau Tina Turner, cunoscute mai cu seamă de femeile de 10 cu mai multă…experiență de viață.
Și vă las, cu sadism, să așteptați răspunsul la ghicitoarea următoare : cine locuiește în castelul marchizului de Sade ?

 

Din Franța: Radu Dem

Credit foto: – panoramic -cote -azur – www.abritel.fr
– domaine Brangelina – © Lionel Hahn/ABACAPRESS.COM
– villa Bono – © Mousse -ABACAPRESS.COM
– elton john – © ABACAPRESS.COM

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.