Bombănelile Marinei Editoriale

Sunteți singure pentru că sunteți proaste!

Nu-i așa că este un titlu care v-a șocat?
Mărturisesc că și eu am simțit nevoia să aprofundez rândurile peste care am dat, zilele trecute când navigam pe internet, căutând o rețetă exotică, cu care să-i impresionez pe cei dragi, de Paști. Caut așadar, rețeta și peste ce dau? Peste filozofiile unui bărbat – evident atoateștiutor, cum sunt toți bărbații! – și care încerca să deslușească motivele pentru care femeile rămân singure.

Acum…dacă e să fiu sinceră până la capăt…. vă voi spune că nici eu nu mă dau în vânt după femeile fără bărbat. C-o fi el în acte sau doar în așternut, asta e treaba lor, bărbat să fie. Altfel, femeia este „descompletată”. Ca o pereche de pantofi, din care lipsește dreptul. Sau stângul. În opinia mea, oamenii sunt sortiți să mărșăluiască, prin lume, doi câte doi, iar atunci când esti de una singură prea multă vreme ( sunt de acord cu existența unor perioade de „respiro”, între reprize) apar dezechilibre. Ba, pot spune chiar că…ajungi să te tâmpești. Existența unui bărbat ( normal și sănătos la minte, nu a unui netrebnic!) echilibrează femeia, îi dă un înveliș cald și un scop în viață. Îi reglează busola și îi face mersul mai sigur. Îi umple (…nu, nu numai casa de copii! ) sufletul de „cald și bine” și o face pe ea însăși să fie caldă și bună. Am dat peste nenumărate femei singure marcate de ură și frustrări, imposibil de suportat prin preajmă. Nu stiu dacă e o chestiune exclusiv hormonală, sau de pură invidie feminină față de totul din jur ce e multiplu de „2”.
Individul de pe acel site străin și care se mai și dădea psiholog pe deasupra, încerca, așadar, să facă radiografia singurătății feminine. Deși este vorba de perspectiva unui bărbat ( sau poatr taman din acest motiv!) m-am hotărât să vă transmit concluziile sale. Nu de alta, dar poate avem și cititoare „desperecheate” care se tot întreabă, în nopțile mult prea lungi, de ce anume li s-a așezat astfel viața. Iată, dragele mele femei singure, cum explică bărbații faptul că ați ajuns în această situație:

*sunteți singure, pentru că suferiți. Vezi pe stradă atâtea femei frumoase, având însă chipul marcat de o tristețe adâncă. Au rimelul lăbărțat de atâtea lacrimi, pășesc încruntate, privind în pământ și strângându-și poșeta la piept. Nici nu știi ce să crezi: li s-a rupt o unghie, li s-a măritat cea mai bună prietenă, sau, pur și simplu, astrologii le-au prevestit o zi cenușie? Și chiar dacă îndărătul unor astfel de fizionomii prăbușite se ascund, de fapt, femei de nota 10, bărbații , în mod surprinzător, le evită. Ei nu au timp și nici chef să cotrobăie după „calitați ascunse”. Pur și simplu, nu le surâde deloc viața lângă un munte de nefericire. Ei vor o relație simplă, cu o femeie tonică, plină de optimism. Doar ei sunt cei care duc – în opinia lor! – adevăratele probleme ale vieții, nu mai au timp și de ifosele unor muieri NF! ( scuzați exprimarea neortodoxă!)

*sunteți singure pentru că aveți pretenții prea mari – zice “psihologul”.  În momentul în care vă „accesează” , bărbații se simt ca la un test-drive automobilistic. Se așeaptă, în fiecare moment, să scoateți din poșetă o listă cu pretenții. De ce, pretenții? Doar pentru că aveți un posterior ferm și picioare de doi metri? Au început să se mai deștepte și bărbații, nu mai sunt obsedați de cupa D la sutien și de trupurile îmbibate în silicon. Vreți BMW, vilă cu piscină și pătrățele pe abdomen? E deja prea mult! Întâlnirile amoroase s-au transformat într-un fel de negocieri, unde potențialii parteneri parcă ar avea de completat un test-grilă, din care să rezulte dacă sunt sau nu apți să vă ofere un viitor luminos. Și atunci vă întreb eu, încercând să fiu obiectivă: De ce oare vă considerați a fi un dar ceresc, în care cineva trebuie să investească non-stop? Voi ce aveți de oferit la schimb? Veți fi măcar capabile să le rămâneți alături, dacă soarta le va da brusc peste cap întreaga bunăstare financiară?..

*Sunteți singure pentru că sunteți prea disperate să vă măritați. După nici o oră de la prima întâlnire, mintea voastră a și început să facă simulări: cum o să-mi aranjez bucătăria, cu ce covor o să-i înlocuiesc oroarea aceea pe care EL o ține în living, ce tablou o să-i pun în dormitor etc. Bărbații nu sunt chiar atât de fraieri. Ei intuiesc foarte bine cum această rochiță sexy cu care ați venit la prima întâlnire, se va trasforma curând într-un capot înflorat și cum șuvițele blonde, împănate cu extensii, vor lăsa locul unei plantații de bigudiuri. Voi nici măcar nu le acordați bărbaților timpul necesar pentru a constata dacă vă plac aceleași cărți sau aceiași actori, căci principalul vostru scop este să vă îmbrăcați cât mai repede inelarul în aurul verighetei. Restul…vine de la sine! – greșit vă ziceți în gând. Pentru că este posibil să nu mai vină niciodată…

*sunteți singure pentru că vă place să complicați totul. Deși apreciază femeile profunde, bărbații fug de cele care fac pe deșteptele. De cele care, la cea mai mică problemă, dau fuga la psiholog, astrolog, homeopat, ghicitoare sau..internet. Astfel de femei sunt o catastrofă și transformă și viața partenerului lor tot într-o catasfrofă: nu ai sunat-o, înseamnă că nu o mai iubești. Nu i-ai luat cadou de Sf.Valentin – tragedia va dura tot anul. În loc să vă bucurați de lucrurile mărunte – stați și tot disecați firul în patru, analizând la nesfârșit diverse semne.

*sunteți singure pentru că nu vă place sexul. Există destule femei obsedate de felul în care arată și care fac un scop în sine din adâncimea decolteului, lungimea fustei, înălțimea tocului etc. Foarte bine, bărbații chiar apreciază toate aceste elemente! Dacă însă această atitudine nu are continuitate, iar în așternut vă transformați în niște femei frigide sau, mai rău, dacă sexul devine un simplu instrument de a-i domina pe bărbați, în încercarea de a obține ceea ce vă doriți, atunci nu e în regulă. Bărbații nu au nevoie, în așternut, de duduițe din plastic, care, la fiecare nouă mișcare, să controleze daca nu li s-au desprins genele false. Pentru simpla zbenguială, ei pot lesne plăti o prostituată. Bărbații au nevoie de femei care să li se dăruiască cu bucurie și să trăiască cu plăcere apropierea intimă. Din păcate, multe dintre voi, femeile singure, în loc să studiați acest aspect, preferați să mergeți la salon și să vă trântiți niște desene multicolore pe unghii.

*sunteti singure pentru că sunteți proaste. Voi credeți că bărbații din zilele noastre pot fi ușor păcăliți. Că, dacă vă înfășurați într-o haină de blană, vă sugeți burțile și vă țuguiați buzele siliconate, i-ați dat gata? Că nu-și vor da seama, fraierii, că n-ați mai pus mâna pe o carte de secole și singurele voastre lecturi sunt cele de pe Facebook, unde postați masiv selfie-uri tembele? Că singurele probleme existențiale pe care le aveți se referă la cât de lungi să vă lăsați unghiile și cum să faceți să nu vi se vadă dunga de la chiloți prin pantaloni. Autorul studiului care mi-a suscitat interesul mai precizează, în acest paragraf, că nu se referă, ca bărbat, numai la proastele frumoase, ci și la cele care sunt într-atât de proaste, încât nici măcar nu-și propun să arate bine. Adică se îngrașă ca niște scroafe și umblă șleampete, motivând cu mândrie că ele sunt naturale, nu ca celelalte! …Și unele și celelalte însă sunt proaste-tuci, iar bărbații fug de ambele categorii.

*sunteți singure, pentru că nu doriți să evoluați. Cu acest punct nu am cum să nu fiu de acord. Cunosc atâtea femei care, odată văzându-se cu sacii în căruță ( adică măritate!) consideră că nu mai au de ce să se „agite”. Atât din punct de vedere fizic, cât și intelectual. Pentru unele, pragul de sus pe care-l pot atinge îl reprezintă aducerea pe lume a unui copil : ” Gata, l-am legat definitiv de mine, nu mai trebuie să-mi fac griji!”- gândesc ele, într-o periculoasă naivitate. Aruncându-se bezmetic, cu capul în jos, în prăpastia gospodăriei și a statutului de mamă, femeia omoară în sine acea prințesă de care bărbatul s-a îndrăgostit cândva. Când acesta vine acasă de la serviciu, în pragul ușii nu-l mai întâmpină tinerica suplă, în șort și cu tricoul mulat, ci o duduie corpolentă în trening, cu părul prins într-o neglijentă coadă de cal. Și uite-așa , că veni vorba de cal, bărbatul se transformă el însuși dintr-un armăsar pur sânge, într-o mârțoagă lipsită de vlagă și chef..

*In fine, sunteți singure, pentru că nu știți să-i iubiți pe bărbați. Multe dintre voi nu știu să ofere. Nu faceți decât să vă plângeți cât de groaznică e singurătatea, cât de anostă e viața fără iubire. În realitate, v-ați pierdut abilitatea de a iubi sau de a avea grijă de cineva. De fapt, de ce anume au nevoie bărbații? Să vină acasă și să constate că cineva îi așteaptă cu bucurie – mărturisește autorul analizei. Și-și mai doresc să trăiască într-un mediu cald, calm și confortabil. Nu pretind să le gătiți sushi și risotto, se vor mulțumi și cu niște chiftele cu cartofi piure, cu condiția să-i faceți să se simtă importanți. Să le ascultați frământările. Să nu-i provocați la competiții de genul ” cine are dreptate” și mai ales, să-i faceți să se simtă iubiți.
Și mai e ceva: noi , femeile, nu trebuie să uităm niciodată că bărbații sunt precum motanii aceia pufoși și drăgălași: dacă le dăm la timp să mănânce și îi mângâiem pe blăniță, ei pot fi cu ușurință domesticiți.

Rubrică oferită de :

 

Bombăneli inspirate de un articol de pe site-ul kyky.org .

6 comentarii

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • Asta cu completarea femeii de catre barbat suna a mentalitate de taranca blocata si cu IQ de maxim 90. Sau macar suna a fi opinia uneia care a fost educata de niste indobitociti.
  Sa nu ne intelegem gresit, sunt de acord cu formarea unei perechi daca se intalneste barbatul de calitate, dar in Romania nu exista asa ceva. Cel care are studii superioare, o mentalitate progresista si un aspect fizic placut este „luat” pana termina studiile. In rest, numai ciurucuri.
  Imi pare rau, dar voi refuza sa „ma imbunatatesc” fizic pentru niste giboni care sunt cu 4 clase sub mine. Si nici nu sunt la fel de disperata ca restul romancelor, da fiu dispusa la compromisuri imense. Am destui bani, destule studii si destula experienta pentru a-mipermite sa raman singura. Iar daca doresc un copil, apelez la FIV cu donator anonim, cum deja am facut.
  Poate a venit timpul ca barbatii sa isi faca upgrade, nu noi. Vorba aia, suntem peste ei la capitolele studii si cariera. Ei ce ofera? Pana la urma o paieta de sperma costa sub 100 €, pe cand o mama surogat costa minim 25000 €. See my point?😉

 • Buna ziua,

  Referitor la articolul de mai sus, in viziunea unui barbat poate suntem proaste.
  As putea sa povestesc prin ce am trecut eu, dar ar fi prea mult.
  In rezumat, am ramas cu o dezamagire si concluzia ca poate e mai bine singura.

  • Sunt singura ca am iubit si suportat un bărbat care-și lovea femeia citez”din prea multa iubire”.Sunt singura caci un bărbat dorește doar sex si nu o femeie deșteaptă si voluptoasa,sunt singura deoarece am oferit multă iubire si am primit palme in schimb sunt singura deoarece am început sa ma iubesc si sa ma respect pe mine.Sunt singură si ma simt bine cu mine.Sunt singură deoarece spirutl meu dorește o pauza.Sunt singură din multe alte motive pe care nu le mai enumăr.Părerea mea ca cine a scris acest articol este frustrat si singur(ă). Am zis!

   • Sunt singura, dar aceasta nu ma face sa ma consider proasta. Am avut alaturi un sot, o castrofa umana, un medic. Durerile provocate de el au lasat rani atat de adanci incat in aceasta viata sigur nu le voi putea vindeca. Datorita acestui barbat suspectez de abuz orice barbat pe care-l vad. Primul an de casnicie a fost minunat. A urmat apoi iadul. Este violent,arogant, iresponsabil, egoist, un netrebnic. Ma simt foarte bine singura, alegerile din viata mea imi apartin, pot opta pentru ce-mi place sa fac, sa vad, sa ascult, sa traiesc. Viata mea este mult mai frumoasa, mai plina de bucurii si impliniri. Am oferit mult dar am primit doar suferinte, dureri. Nu mai puneti etichete, mai bine priviti in jur, observati oamenii cu toate cate le fac – bune si rele. Din pacate mai mult rele.

  • Se poate vorbi despre subiectul asta mult si bine dar, eu as vrea sa aud mai des incurajari si metode prin care sa devenim mai bune, sa ne facem vietile mai frumoase, sa ne iubim mai mult noi ca femei. E minunat sa ai un barbat bun si sa trăiești dragostea dar asta nu e totul în viata. multe femei se multumesc cu prra putin de teama sa nu rămână singure. Nu e o tragedie sa fii singura,eu am privit-o ca pe o oportunitate. Asa ca hai sa fim bine cu noi si sa nu mai fim obsedate de barbati. Cand va fi sa fie, o sa apara pentru fiecare.

  • .. prostie… mai delicat as zice naivitate sau poate mai bine zis – femeile au foarte des alegeri sau actiuni cu final nefericit sau regretabil ( in multe privinte ) .
   Este natura feminina .. posibil nimic de facut. Poate doar sa se invete ceva din trecut si sa se aplice in prezent. Dar asta nu e tipic feminin. Tipic feminin este sa dai reset mereu dupa experientele negative, sa te minti singura, sa judeci dupa coperti, sa visezi povesti, sa tragi concluzii gresite si alte cele. Si bineinteles ca unei alegeri gresite ii va urma fara indoiala o noua alegere sau actiune gresita – din care bineinteles nu se va invata nimic.
   Cu siguranta singuratatea inseamna nefericire si n-are sens sa va mintiti (va pricepeti bine la a va minti singure).
   Statistica tarii cat si statistica mondiala arata ca sunt cu mult mai multi barbati decat femei in segmentul de varsta 18-45 ( va rog sa verificati ). Asadar e de unde sa alegeti si nu trebuie sa fiti singure si nefericite. Doar ca nu stiti sa alegeti …

Publicitate