Sănătate

Iată ce se întâmplă în organismul tău atunci când nu faci sex!

Cel mai adesea importanța activității sexuale este subestimată. Iată ce se întâmplă când nu faci sex și 8 motive pentru care nu trebuie să îți neglijezi viața sexuală.

  • Te îmbolnăvești mai des

Dacă nu faci sex o perioadă mai lungă, sistemul imunitar slăbește vizibil.

  1. Ești mai stresat

Sexul este cea mai bună cale de reducere a stresului. Sexul regulat scade cantitatea de hormoni ai stresului și îți dă o stare de bine. Fără acest echilibru important, poți devein o bombă cu ceas!

  1. Te exciți mai greu

Este greu de crezut dar dacă nu “exersezi” te desensibilizezi. Bărbații pot avea probleme cu erecția iar femeile vor ajunge mai greu la orgasm.

  1. Visele se schimbă

Numeroase persoane au observat că au vise caudate atunci când viața lor sexuală are de suferit. În mod neașteptat visează că fac sex sau că au orgasm.

  1. Cu timpul îți pierzi interesul pentru sex

Dacă organismul sesizează lipsa activității sexuale pe termen lung, secreția de hormoni sexuali scade. Astfel, dacă ai fost abstinentă o perioadă, nu vei mai simți acut nevoia de sex.

  1. kathleenannpastorfide.wordpress.comEști mai distantă de partener și de tine

Când partenerii dintr-un cuplu dorm foarte rar împreună, distanța interpersonală dintre ei se mărește. Poți începe să ai sentimente neclare față partenerul tău iar alte persoane pot începensă ți se pară mai atractive.

  1. Îți scade stima de sine

Nu este surprinzător faptul că stima de sine este afectată, dacă persoana în cauză nu se simte dorită. Lipsa sexului poate conduce la tristețe sau depresie. S-a dovedit că sexul are rol de antidepresiv.

  1. Riscul de cancer crește

Pentru bărbați, crește riscul cancerlui de prostată dacă nu fac sex o perioadă îndelungată.

Sursa: thehealthawareness.com
Foto: kathleenannpastorfide.wordpress.com

Uscatoare rufe