DanDANA! Ea și El Povestea mea

Spectacole gratis, cu gust amar

Zilnic se întâmplă fel de fel de lucruri în jurul nostru. De la cele mai neînsemnate, până la cele mai grave. Atunci când începi să fii atent la toate acestea, care se petrec în circumstanțe ocazionale, realizezi cum în mare măsură comportamentul uman se „ajusteaza”,  în funcție de interesul fiecăruia.

Și e bine știut că interesul de moment nu ține de vârstă, de educație sau de mediul din care provine individul… Nu tine de nici un criteriu logic, mai ales când e vorba de îndreptățire.Adica orice ar face individul, el are întotdeauna „dreptate”.

Și tot cauti să găsești justificări, încercând să înțelegi ce nu e în regulă în jurul tău, ca să poți merge mai departe. Așa descoperi oamenii cu limitele lor, te ajustezi din mers ca să nu-ți strici ziua, că, totuși, ai destulă treabă de făcut, iar astanecesită atenție și energie.

Nu m-a deranjat când ne-am întors de pe drumuri într-una din zilele aglomerate faptul că, pe scările autobuzului, un bărbat cu păr alb l-a împins pe băiatul nostru, ca să-și facă loc. O pun pe seama vârstei, a neatenției sau a grabei.

Nu m-a deranjat nici faptul că atunci când noi am atras atențiaîn mod civilizat asupra acestui lucru, dumnealui s-a îndreptățit instant, de parcă tot noi eram de vină, că ne-am urcat în acel autobuz.

Ceea ce m-a deranjat și mi-a lăsat un gust amar, a fost atitudinea unor cetățeni care îi dădeau dreptate celui care era evident că n-o avea, în timp ce majoritatea se delecta cu spectacolul...

Dacă ești tâlharit ziua în amiaza mare de cetele de hoți din mijloacele de transport, piețe sau chiar pe stradă și cineva vede, e deja o minune să se bage. Rămâi singur. Solidaritate? Zero.

Dacă România arată astăzi așa cum arata, atunci e și din aceasta cauză. Atitudinea și implicarea fiecăruia contează.Pasivitatea și neimplicarea nu pot duce niciodată o societate către progres și bunăstare.

Dupa întâmplarea din autobuz am rămas dezamagită de reacțiile oamenilor care în majoritatea circumstanțelor, prin subiectivitate și necunoaștere numesc răul – bine.

Dana Dobre

 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.