Ea și El

4 motive pentru care, din relația noastră, a dispărut sărutul

Fiecare cuplu are “politica” sa , în ceea ce privește sărutul. Dar dacă absența acestuia, în ultima vreme,  te neliniștește,  înainte de a trage semnalul de alarmă, încearcă să  înțelegi motivele dispariției sale misterioase. De ce încetează cuplurile să se mai sărute, aflăm de la  ivona.bigmir.net . 

1. Sunteți amândoi foarte ocupați

Cand se termină perioada fluturilor în stomac, cei doi parteneri își dau brusc seama că au o multime de lucruri de rezolvat. Intrând în rutină, cuplul uită de faptul că sărutul este un element foarte necesar relației . Așa că înlocuiesc săruturile prelungite și patimașe cu scurte “pupicuri”, strecurate între treburi. Celor doi li se pare că relația lor este într-atăt de puternică, încât nu mai e nevoie s-o întrețină cu săruturi. Un rol important in dispariția sărutului îl joacă și  banala oboseală. Intre un sărut și un film la televizor, deseori cei doi optează pentru al doilea. 

2. Vi se pare că partenerul vostru vă ignoră. 

Desigur, la început , sărutul franțuzesc este unul din principalii indicatori ai legaturii dintre cei doi. Cu timpul el însă dispare, la fel cum dispare și pasiunea din cadrul relației. Unuia din parteneri i se poate părea chiar că pe celălalt  nu-l mai interesează persoana lui și că este tratat ca o mobilă. Și atunci cum să-ți mai ardă de săruturi? 

3. Absența întelegerii reciproce

Pasiunea este, înainte de toate, conștientizarea libertății și lipsa oricarei frici de a-ți exprima sentimentele. Când pasiunea din cuplu dispare, motivul este nu numai banala obișnuință, dar și absența înțelegerii reciproce dintre parteneri. Atunci cand aceasta dispare, dispar odată cu ea și pasiunea, și săruturile. Neștiința de a restabili comunicarea cu ființa iubită  poate fi  mai gravă chiar decât lipsa apropierii fizice, parte din care este și sărutul. 

4. Nu-ți place cum sărută partenerul tău

La începuturile relației voastre, nu ai dat prea mare importanță acestui fapt, însă mai târziu, când relația s-a adâncit, apoi ai considerat că se poate trăi cu asta. Acum preferi să eviți sărutul franțuzesc, ca să nu fii obligată să-i spui partenerului tău ce anume te deranjează. 

Dar oare este atat de important acest aspect? Da, și încă foarte important. Asta nu înseamnă că trebuie să te săruți, toată ziua bună-ziua. Ci că in relația voastră există un gol, care trebuie umplut. Și trebuie să începi cu revenirea sărutului franțuzesc în relația voastră. În primul rand, in timpul sărutului, organismul tău secretă endorfine – hormonul fericirii, in al doilea rând , sărutul  este baza unor relații intime sănătoase. Și nu ne referim numai la sex. Imediat ce sărutul va reveni în relația voastră, poți să începi să-i explici delicat partenerului tău, ce anume te deranjează la felul cum te sărută. Folosește schema “laudă-critică-laudă”. În acest fel nu riști să-l superi. 

Sursa : ivona.bigmir.net 

Etichete