Ea și El Povestea mea

Mama a murit, copiii sunt în război…

Stimată redacție,

Sunt un pensionar de 75 de ani și vă scriu cu emoție, pentru a vă ruga să-mi îndepliniți o dorință. Posibil să fie ultima mea dorință.
Femeia care a fost iubirea vieții mele și de care destinul și cel mai bun prieten  m-au despărțit, cu peste 20 de ani în urmă, a trecut în neființă. I-a lăsat în urmă pe cei doi copii ai noștri, Mihaela și Octavian, și nu i-a lăsat oricum, ci intr-o dușmanie de ani, care a atins apogeul la moartea mamei lor.
De Violeta, soția mea, am divorțat , după 15 de ani de căsnicie, ea alegând să-și continue viața alături de cel mai bun prieten al meu. A fost tragedia vieții mele, insă chiar și în aceste condiții, nu am încetat s-o iubesc nicio clipă. Dumnezeu nu i-a ajutat să fie fericiti, soțul ei decedând dupa câțiva ani. De atunci, Violeta a rămas singură, eu la fel. Nu am încercat niciunul, nici altul să schimbăm lucrurile…
Cu câțiva ani în urma, Violeta a căzut la pat, celor doi copii ai noștri revenindu-le sarcina de a avea grijă de mama lor. Și au avut, însă acest lucru a generat o imensă tensiune între ei. Mihaela este educatoare, are o viața deloc ușoară. Are trei copii și un sot puțin cam prieten cu băutura. Octavian este stabilit în Germania, lucrează in construcții, are o situație deloc rea. Este căsătorit cu o nemtoaică si au un fiu, student.
Copiii noștri nu au fost niciodată prieteni prea buni, însă acum lucrurile au luat-o razna. Octavian o acuză pe sora lui că, din cauza ei,  mama lor a murit cu zile. La rândul ei, Mihaela este convinsă ca fratele său, la care a apelat în repetate rânduri, nu s-a implicat deloc în problemele de sănătate ale mamei.
Eu …nu se știe cât voi mai trăi, caci sunt bolnav de inimă, însă nu vreau să parăsesc această lume, știindu-i pe copiii mei în razboi. Credeți că distinșii dumneavoastră invitați ar putea să-i facă să înțeleagă pe copiii mei că, în curand, nu se vor mai avea decât unul pe celalalt și că, macar în  amintirea mamei lor, trebuie să se apropie unul de celalalt, cu orice preț?
Eu va mulțumesc mult și va informez că Octavian și familia sa se pregatesc sa vina, de sarbatori, in țară…
Doamne ajută!
Tiberiu Arsenescu

 

Nota Redacției: Cazul domnului Arsenescu va fi pus în discuție, în cadrul ediției de marti a emisiunii noastre.

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.