banner marshal garden
Femei de 10

Meserie cu pasiune

Clara Shriki este una dintre persoanele care a lăsat ca pasiunea să îi schimbe cursul vieții profesionale. Mai exact, în loc să-și continue cariera de pianist și profesor de pian, a făcut din pasiunea pentru sport noua sa meserie.

Între muzică și sport

Clara spune că de mică a fost fascinată de sport, însă “la vârsta de 6 ani viitorul meu fusese hotârât de familia mea care a hotărât să urmez cursurile Liceului de Muzică «Dinu Lipatti» din București. Îndrăgostită de pian, de comunitatea și tradițiile artistice și culturale, am urmat și absolvit acest liceu, care din 1954 funcționează în strada Principatele Unite nr 63”. Dar, cum bine spune o vorbă din bătrâni “vechile obiceiuri se uită greu”, nici Clara nu a putut uita sportul. Astfel că, oricât de mult a iubit muzica, în 2004, la doar câteva luni după ce a absolvit studiile de Pedagogie Muzicală și pian la Universitatea de Muzică din București, a aplicat pentru un post de reporter la ProSport, ziar pe care îl citea cu pasiune în timpul pauzelor de la facultate. “Pentru că, deși am studiat toată viața muzica, mereu am fost atrasă de sport, de trăirile pe care le provoacă un meci de cupă europeană la baschet, un campionat mondial de gimnastică, un meci de tenis sau un meci de box”, spune Clara Shriki.

O perioadă a făcut atât muzică, cât și jurnalism sportiv. “Ziua scriam materiale pentru ziarul ProSport iar serile aveam recitaluri alături de prietena mea de o viață, Anca Bălinișteanu (voce și flaut). Împreună formam duetul instrumental-vocal “Wisdom Heart”, în reportoriul nostru aflându-se lucrări de muzică clasică, evergreen, pop și chiar rock. Ușor-ușor, m-am lăsat captivată tot mai mult de presa sportivă, astfel încât pentru prima oară pianul a trecut pe locul secund.”, povestește ea.

Nu are diplome în jurnalism, însă pentru Clara Shriki cea mai bună școală de presă a fost redacția ProSport, unde i-a avut ca «profesori» pe Cristian Țopescu, Dorin Chioțea, Andrei Nourescu sau Iulian Anghel, și apoi redacția ziarului Libertatea.

Trecerea la PR
“În 2010, am trecut la urmă torul nivel, cel de PR sportiv. Primul proiect de anvergură a fost echipa de baschet Steaua, care în acel an s-a aflat atât în prima divizie a țării dar și în cupele europene. Astăzi, după trei ani, Steaua a revenit în Divizia Națională de Baschet și imediat am reluat colaborarea cu echipa”..
Anul 2011 îl consideră unul deosebit pentru ea, întrucât prin noile contracte semnate i s-a confirmat că se află pe drumul cel bun și cel dorit.
Clara este dovada vie că dacă ai puterea să crezi în pasiunile proprii, viața îți poate face surprize plăcute. Iar ceea ce era doar o modalitate de a-ți petrece timpul liber poate deveni job-ul zilnic. Ce poate fi mai frumos decât să-ți faci din pasiune o meserie și astfel meseria cu pasiune?

Femei de 10 pe Facebook