Ea și El

Soțul te jignește neîncetat. Cât ai să mai suporți?

Când cineva te jignește neîncetat, simți cum îți vine să-ți iei câmpii. Îți vine fie să îi răspunzi cu aceeași monedă, fie să încetezi orice relație cu acesta. Și mai dificilă este însă situația în care cel care te jignește este chiar soțul tău. Jignirile lui sunt și mai dureroase, pentru că el, cunoscându-te foarte bine, știe cu precizie unde să “lovească”, pentru a te atinge și a te umili cât mai tare. În plus, în acest caz, devine mult mai complicat să rupi orice relație. Doar aveți împreună un trecut, o casă, o mulțime de bunuri și, ceea ce e mai important, copii.
Trebuie analizat însă de la început CE anume îl face pe respectivul să se comporte așa.

Cauzele sadismului masculin

De multe ori suntem tentați să spunem că motivul stă în femeie. Riscăm să o acuzăm pe aceasta că “nu a făcut”, “nu a reusit” , “nu i-a fost lui pe plac” “nu știe să gătească”, “nu e suficient de tandră”. În realitate însă , bărbatul jignește pentru că îi place să umilească un om mai slab decât el. Jignirile din partea unor asemenea specimene se caracterizează printr-un limbaj grobian, suburban, menit să aducă durere celuilalt, să-l umilească și să-l supere.
Din nefericire, un astfel de soț nu poate fi schimbat : nici cu vorba bună, nici prin vrăji, nici cu ajutorul hipnozei. Nu avem cum să luptăm pentru schimbarea lui, ci mai degrabă trebuie să acționăm pentru protejarea noastră și a copiilor.

Atacul la copii: ce se întâmplă atunci când soțul își jignește soția?

Se știe că femeile se adapteaza mult mai ușor decât bărbații la condițiile externe și , în speță, la greutățile vieții. Spre exemplu, ele se adaptează mult mai ușor la emigrare, la schimbarea locului de muncă. De aceea, să nu ne mire că ele se obișnuiesc mult mai ușor cu jignirile și ajung să le suporte. Și prin asta fac o enormă greșeală.

Atunci când un soț urlă la soția lui și o jignește, atentează grav asupra psihicul acesteia. De aici și până la agresiunea fizică nu mai e decât un pas.
Însă lovitura cea mai cruntă o primesc copiii noștri. E o greșeală să considerăm că prezența tatălui în viața copilului – așa cum o fi el, bun sau rău – este absolut obligatorie. O femeie nu trebuie în niciun caz să-și tolereze soțul agresiv ” de dragul copiilor”! Pentru copil – mama este cea care îi oferă protecție. Când asupra mamei se urlă, când mama este jignită și bătută, copilul își pierde sentimentul că este ocrotit și se încarcă de un stres extrem de dăunător. Copiii pot începe să mintă, să fure, alții încep să se teamă de întuneric, de moarte, alții – devin încăpățânați și încep să chinuie animalele. Și mai greu resimt această agresiune asupra mamei copiii în cazul căroraa este activat așa numitul “vector al sunetului”. Ei au un auz foarte fin și agresarea lui îi poate aduce în pragul autismului,ba chiar al schizofreniei.

Așadar, ce e de făcut, dacă avem de a face cu un soț care ne jignește?
Cel mai important lucru pe care trebuie să-l conștientizăm este că A NU FACE NIMIC, ÎNSEAMNĂ CĂ ACEST SUPLICIU VA CONTINUA LA NESFÂRȘIT.
Ba, mai mult, se va înteți. Și va avea consecințe cât se poate de negative.
În primul rând, trebuie descoperite cauzele acestei violențe. Analizându-le, putem descoperi și căile de luptă. Ajutorul unui psiholog este, de cele mai multe ori, obligatoriu.

 

surse foto: womanjour.ru, mirvsemye.ru

Uscatoare rufe