Ea și El

Soția lui Bill Gates, despre secretele unei căsnicii fericite : “Amândoi privim în aceeași direcție”

 

Melinda și Bill Gates ne asigură că una din modalitațile care i-a ajutat permanent să-și mențină relația a fost aceea de a se concentra pe ceea ce au ei in comun. De a nu căuta diferențele, ci, dimpotrivă, ceea ce îi unește.  Melinda s-a măritat cu celebrul om de afaceri american, fondator al companiei Microsoft, cu 26 de ani în urmă, în anul 1994.  Până la acea dată ea însăși lucra la Microsoft, participând la realizarea unor numeroase produse multimedia ale companiei. După nuntă, ea a luat decizia de a renunța la job, pentru a se dedica familiei. Cuplul are trei copii – două fete și un băiat. Timpul liber ea și-l dedică Fondului de binefacere al celor doi soți, celebru prin acțiunile sale de caritate. Soții locuiesc într-o vilă generoasă, pe malul lacului Washington și sunt fericiti până în zilele noastre. Melinda ne mărturisește că este deseori întrebată : “Care este secretul unei relații atât de armonioase?”. Dar și cum anume gestionează ei situația, când există divergențe de opinii.

Soția celui ce este unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei susține că nu deține secrete deosebite în acest sens. Pur și simplu, ea și soțul său au stabilit un sistem de valori propriu. Și nicio divergență nu trebuie să-l clatine. Iată ce secret simplu! 

 Melinda și-a amintit de cadoul de nuntă pe care l-au primit din partea socrilor : o sculptură care înfățișa două păsări împreunate , care privesc amândouă în zare, în aceeași direcție. Iar eu nu uit niciodată această regulă. De aceea și eu și soțul meu încercăm să privim mereu în aceeași direcție”. 

Melinda mai povestește ca una din manifestările sistemului lor comun de valori este faptul că Melinda și Bill spală împreună vasele, în fiecare seară. Diviziunea muncii in familie a cimentat, de asemenea, legătura dintre ei. Ea îi ajută să se simtă precum un întreg, în tot ceea ce fac .  O altă direcție-cheie este atitudinea comună în ceea ce  presupune creșterea copiilor. Spre exemplu, Gates este cel care îi duce mereu pe copii la școala, lucru care i-a inspirat și pe alți tați din vecinătate și care au început să procedeze la fel.

Sursa : cluber.com.

Etichete