Bombănelile Marinei Editoriale

Nu, draga mea, nu ai pierdut “ultimul tren”! Pe lume mai există și avioane, și nave de croazieră!

 

   …Tocmai am supraviețuit taifunului emoțional al unei bune prietene,  căreia ultimul său curtezan a ținut să-i trântească în față, ca un “epilog” al  relației lor, o mojicie tipic masculină. “…și oricum – i-a spus el – trenul tău a plecat! La vârsta asta ( 55 de ani – n.a.) nu te mai ia nimeni! Ești terminată! “. Și, firește, în același stil grobian, individul i-a oferit prietenei mele  și o motivație, “pe puncte”,  a verdictului de mai sus.

      Iar pentru că prietenul la nevoie se cunoaște, umărul meu a fost nevoit să devină burete pentru lacrimile femeii, iar umilele mele cunoștințe în materie de psihologie ( autodidact conștiincios!) s-au încolonat frumos, pornind spre prăbușita victimă din fața mea… I-am reamintit că, până la acest episod , era o femeie puternică, stăpână pe sine și conștientă de valoarea ei ; că nu este nici prima , nici ultima, care dă peste un nemernic ; că ticăloșia nu rezidă în faptul “CĂ a lăsat-o”, ci în “CUM a lăsat-o”; că nicidecum acest tren nu a fost ultimul și că nici măcar tren n-a fost, ci o biată mârțoagă beteagă, deloc întreagă la minte, de care trebuie să fie fericită că a scăpat. Și am mai îndemnat-o să stea liniștită : chiar și “ultimul tren” de ar fi fost, calea ferată nu mai este demult unica variantă de a te mișca în spațiu ; o femeie de calibrul ei va prinde obligatoriu fie un loc la “Business class” într-un Boeing ultraelegant, fie un șezlong însorit pe puntea principală a unei luxoase nave de croazieră.

….și pentru că femeia continua să le furnizeze ipoteticilor șoareci din livingul meu, cei 2 litri obligatorii de apă pe zi, am continuat mult mai pragmatic, răspunzând repetatelor “Ce să fac?/ Ce să mă fac?” , care se succedau precum pasajele sonore repetitive ale unui disc de patefon, înțepat de un ac defect. 

Iată ce sfaturi i-am dat, perfect valabile – sper eu – și în alte cazuri asemănătoare și în care voi, dragi femei, din varii motive ( mai mereu legate de numele câte unui  bărbat netot), vă pierdeți stima de sine și uitați cine sunteți de fapt.

    Ferește-te să te mai contrazici cu un idiot!  Asta nu face decât să te coboare la nivelul său, iar aici…experiența lui vastă  te va doborâ imediat.            

    Oricât de tentant ar fi, nu intra în polemici cu astfel de specimene. Ajungând să împroști tu însăți cu noroi, nu vei face decât să te murdărești pe mâini. Sau, cum spune înțeleptul din popor : te bagi în tărațe, te vor hali porcii.

     Fii mereu sigură pe fizicul tău, pe felul cum arăți. Nu mai pleca urechea la cifre : statisticile mint, oamenii sunt plini de pizmă, iar oglinzile…nici ele nu spun întotdeauna adevărul, alegând să dea glas, de multe ori, obsesiilor noastre

     Încetează să mai fii gâsculiță! Dă-ți jos penele care-ți astupă ochii! Nu-l mai suna, dacă vezi  că nu te sună și nu-l mai aștepta, dacă vezi că-i place să se lase așteptat

     Nu uita niciodată : lucrurile bune ni se întâmplă, de regulă, după dispariția, din viața noastră, a oamenilor răi. 

    Nu mai plânge și , mai mult, fugi cât vezi cu ochii de cei care te fac să plângi

    Nu mai exersa privitul înapoi. Desprinde-te de trecut și privește mereu spre viitor. Nu mai poți îndrepta ceea ce a fost, dar o poți apuca pe o cale dreaptă, la care nu vei mai avea ce îndrepta

    Încetează să te mai compari cu alții! Nici pe tine, nici casa în care stai, nici bărbatul și copiii pe care-i ai și nici măcar salariul pe care-l primești

    Nu dispera, dacă nu ai găsit încă omul care să te merite. Nu preda armele, continuă să cauți! Povestea aceea cu “ce-i al tău, e pus deoparte” nu e chiar o bazaconie! Crede în ea! 

….Lacrimile din ochii prietenei mele s-au uscat, lăsând în urma lor un licăr înțelept. Va face așa, sau nu va face așa…nu pot ști. Dar am conșțiința împăcată : nu i-am oferit numai un umăr de plâns, ci și un “navigator” pentru a nimeri drumul – cred eu – corect, dintr-o mulțime de variante posibile, pavate cu suferinți mai mari sau mai mici.

Rubrică oferotă de FARMACIILE CATENA Geluri de duș cu uleiuri și extracte naturale