Diverse

Și viața de pensionar poate fi fericită

 

Vă este binecunoscută expresia “Bătrânețe, haine grele”. Din păcate, ieșirea la pensie este percepută ca fiind un semn cert al bătrâneții și sărăciei. Însă perioada cu pricina depinde foarte mult de dumneavoastră. În articolul de față vom dezvolta puțin acest subiect : cum să fii fericit, ca pensionar și cum să traiești în armonie cu tine însuți? 

  

Pentru ca, odată ieșit la pensie, să te bucuri de libertate și să-ți trăiești viața, trebuie să pregătești din timp acest lucru! 

  • în primul rând, trebuie să te ocupi de aspectele financiare. Nu trebuie să te bazezi pe copii și pe ajutorul venit din partea acestora. Află, pentru început, ce pensie ți se cuvine, dacă ai ceva avantaje etc. Dacă pensia ta nu va fi satisfăcătoare, trebuie să iei în calcul si posibilitatea unei pensii private sau a unor alte surse de venit. 
  • în al doilea rând, să duci o viață sănătoasă și activă. Asta te va ajuta să-ți menții sănătatea in parametrii normali, dar și psihicul. 
  • În al treilea rând, trebuie să iei în calcul că, odată ieșit la pensie, va trebui să-ți găsești ceva de făcut, ca să nu mori de plictiseală și să nu-ți pierzi vremea cu prostii. De aceea, găsiti-vă de pe acum in hobby, împrieteniți-va cu cât mai multă lume. Nu trebuie să vă simțiți obligați să vă ocupati cu grădinăritul sau creșterea nepoților : găsiți ceva, care vă face cu adevărat plăcere. 
  • În al patrulea rând, viața voastră trebuie să aibă un țel anume. Dacă pănă acum telurile voastre au fost : să terminați o facultate, să vă găsiți un anume servici, să vă măritați fata etc, odată ajunși la pensie, toate aceste țeluri dispar și viața voastră pare a se goli de sens. Pentru a nu ajunge în această situație, găsiți-vă țeluri noi. Atunci când ai pentru ce să trăiești, și viata capătă o anume culoare. 
  • Și, ceea ce e cel mai important, nu trebuie să uitați niciodată : nu contează câți ani aveți, ci de câți ani vă simțiți! Pensionarii din țările civilizate colindă întreaga lume, se întâlnesc cu prietenii, au hobby-uri, organizează petreceri de familie și se bucură de viață, indiferent de vârsta lor! Vârsta pe care o aveți, este vârsta înțelepciunii și a conștiinței de sine. Profitați de fiecare clipă, umpleți-vă viața de bucurie și fericire!

Sursa :  www.garmoniazhizni.com

Femei de 10 pe Facebook