Diverse

15 trucuri inteligente pe care trebuie să le cunoască toată lumea

femeie

Mintea noastră este incredibil de complicata, dar toate aceste procese complicate pot fi controlate prin acțiuni foarte simple. Iată câteva trucuri care pe cât de simple par, pe atât de puternice sunt:

1. Tăcerea este de aur

Dacă adresezi o întrebare și persoana în cauză evită să îți răspundă, păstrează contactul vizual și așteaptă în liniște. Vei primi răspunsul atunci când persoana vizată va simți că aștepți mai mult.

femeie2. Încetează să te mai simți agitată și nervoasă

Deși poate părea ciudat, cel mai simplu și eficient mod de a te relaxa este să mesteci gumă. Este un truc care creează imediat senzația de calm și relaxare.

3. Cine place pe cine

Când ești într-un grup vesel, persoana care râde se uită, automat, la persoana de care se simte cel mai apropiat. Studiază atent dinamica grupului.

prieteni4. Ei știu că ceea ce spui reflectă cu adevărat ceea ce crezi

Încetează să mai folosești expresii de genul: “Eu cred că…”. De obicei, transmit exact mesajul invers: lipsă de încredere.

5. Păstrează-ți calmul, cu orice preț

Când cineva se enervează, fă tot posibilul și nu reacționa. Chiar dacă asta îl va enerva și mai mult într-o primă fază, vei evita un conflict.

6. Modul în care te porți exprimă ceea ce simți

Emoțiile noastre sunt urmate de reacții fizice. Așadar, dacă vrei să fii fericită, zâmbește cât mai mult.

femeie7. Strălucirea înseamnă încredere

Acționează cu încredere și fii atentă la lumea din jur. Încrederea îți dă o strălucire aparte.

8. Chiar și șeful este o ființă umană

Dacă te afli în situația de a prezenta un proiect sau ai de susținut un interviu, nu uita că și cel din fața ta este om. Imaginează-ți că îți este cel mai bun prieten și astfel vei reuși să treci peste emoții și să te pui în valoare.

prieteni9. Fii persoana pe care dorești să o vezi în ceilalți

Dacă nu îți place comportamentul unei persoane, este momentul să te porți exact așa cum ți-ai dori tu să se poarte cu tine. Așa îi poți ajuta și pe ei să se schimbe.

10. Stai aproape de persoana care crezi că te va ataca

Dacă ai o ședință și crezi că o anumită persoană te va confrunta, stai fix lângă ea. Oamenii nu se simt comfortabil să atace persoana care stă chiar lângă ei.

11. Lasă-i să vadă cum se poartă

Dacă pui o oglindă în camera de lucru, vei observa că oamenii au tendința de a se comporta mai fumos atunci când se observă cum se comportă.

12. Mai întâi cere mai mult și apoi mai puțin

Dacă vrei să obții ceva, cere mai mult pentru ca în final, după negocieri, să obții ceea ce îți dorești.

13. De ce să fii stresat când poți fii veselă?

Stresul și fericirea au aceleași simptome: creșterea bătăilor inimii, respirație modificată. Poți alege să privești o situație stresantă ca pe un lucru frumos.

prieteni14. Manifestă-ți fericirea

Când mergi la prima întâlnire, manifestă-ți bucuria și încântarea. Persoana cu care te-ai întâlnit, va asocia locul cu starea ta de fericire.

15. Contactul vizual este totul

Data viitoare când te întâlnești cu cineva, încearcă să îi observi culoarea ochilor. Dar nu doar albaștri, verzi, maro, ci toate nuanțele pe care le observi. Prin contactul vizual prelungit vei obține o admirație crescută a persoanei respective.

Sursa: educateinspirechange.org