Femei de 10

16 reguli care îți vor schimba viața

femeie

Uitam uneori ce dar minunat este viața pe care o avem. Regulile inspiraționale pe care vi le prezentăm te pot ghida în viața de zi cu zi și te pot ajuta să descoperi adevăratul sens al vieții.

– Asumă-ți responsabilitatea pentru viața ta și amintește-ți că nimeni nu te poate ajuta să ajungi acolo unde îți dorești 

Tu ești responsabilă pentru ceea ce simți, gândești sau vorbești. Acceptă-ți modul de a vedea lucrurile, sentimentele și gândurile.

– Acceptă viața așa cum este   

Viața trebuie acceptată, cu bune și rele. Toți ne dorim fericirea dar nu suntem încântați de dificultățile pe care viața ni le scoate în cale. Toate acestea însă ne fac mai puternici și scot la iveală calități pe care nu eram conștienți că le avem.

– Rezistă tentației de a acționa impulsiv   

Încearcă să îți îmbunătățești atenția și răbdarea pentru a evita deciziile pripite.

– Nu te lăsa obsedată de propria persoană  

Probabil îți faci prea multe griji despre ceea ce cred alții despre tine. Îți este greu uneori să vorbești despre altceva decât propria persoană. Probabil încerci să prezinți celor din jur cea mai bună variantă a ta. Dar nu ar trebui să te preocupe atât de mult propria persoană dacă vrei să reușești în viață.

– Permite emoțiilor tale să te ghideze, nu să te definească  

Durerea, frustrarea, suferința sunt sentimente pe care ai tendința fie să le îngropi adânc, fie să le transformi în parte a identității tale. Ambele alegeri sunt nesănătoase. Când emoțiile negative își fac apariția, încearcă să descoperi învățămintele pe care le poți trage din ele.

– Depășește gelozia

Gelozia ocazională este bună, ba chiar poate fi motivantă. Dar dacă te necăjești ori de câte ori partenerul tău iese în oraș cu prietenii, ar trebui să lucrezi la acest aspect. Lucrează mai mult la stima de sine.

– Nu trăi în regret 

Cu siguranță ai păstrat în memorie amintiri neplăcute, lucruri pe care ai fi putut să le faci altfel sau pe care nu ar fi trebuit să le faci deloc. Trebuie să înțelegi că este firesc să greșești. Iartă-te, învață din greșeli și mergi mai departe.

– Permite lucrurilor bune să se întâmple și bucură-te de ceea ce ai în prezent 

Încearcă să nu visezi la lucruri imposibile, pe care nu le vei obține niciodată. Bucură-te de ceea ce ai și permite lucrurilor bune să își facă loc în viața ta.

– Nu lăsa supărarea să pună stăpânire pe tine 

Un divorț sau o despărțire este cu siguranță un stres emoțional la care suntem supuși. Ne place sau nu, o astfel de experiență ne poate întoarce lumea pe dos.

Te poți simți tristă, izolată, confuză, temătoare. Dacă vezi separarea ca pe un eșec, amintește-ți că realitatea este diferită. Întotdeauna este nevoie de doi vinovați pentru o despărțire.

visatoare– A te plânge este inutil  

Cu toții ne plângem din când în când. Uneori nici nu ne dăm seama. Încearcă să îți schimbi modul de gândire, exersează gândirea pozitivă și descoperă partea bună a lucrurilor.

– Nu te agăța de lucruri care nu îți mai folosesc  

Lasă lucrurile mărunte să treacă pentru a face loc celor cu adevărat importante.

– Ascultă-i pe cei din jur dar rămâi cu mintea deschisă  

Ascultă ce au de spus cei din jur dar nu urma turma. Lasă loc pentru propriile idei.

– Nu despica firul în patru  

Dacă îți dorești o viață fără stres, încetează să analizezi fiecare detaliu. Dacă te gândești prea mult la o discuție avută ieri sau la o decizie pe care ai luat-o, s-ar putea să irosești timp prețios și să te transformi într-o persoană anxioasă.

– Oferă mai mult decât primești  

Cu cât oferi mai mult cu atât mai multe ți se vor întoarce. Fii generoasă, iar viața te va răsplăti.

– Fii recunoscătoare

Încearcă să te gândești acum la câteva lucruri pentru care ai putea fi recunoascătoare. Poate fi sufletul tău. Sau prietenii, casa, serviciul, sănătatea. Toate lucrurile frumoase din viața ta care te fac să zâmbești. Dacă poți număra, în fiecare zi, aceste lucruri, vei descoperi lumea minunată care te înconjoară.

– Fii deschisă noilor oportunități și lasă loc liber în inima ta pentru lucruri neprevăzute 

Atât de multe lucruri se pot întâmpla într-o singură zi – poți întâlni iubirea vieții tale, te poți muta într-o altă țară, îți poți schimba job-ul sau orice altă idee care îți poate schimba viața radical.  Stabilește-ți ceea ce îți dorești, fă-ți un plan, dar ai grijă: lucrurile nu se întâmplă întotdeauna conform planului. De aceea, este important să păstrezi loc în inima și mintea ta pentru lucruri neprevăzute! Niciodată nu se știe ce surpriză plăcută ți-a pregătit viața!

Sursa: positivethingsonly.com

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate