Femei de 10

Sfaturi de Crăciun : Cum să devii mai bună la suflet?

Crăciun fericit, în primul rând!
Unele se interesează cum să facă rost de cât mai mulți bani, altele aleargă după rețete ale succesului sau ale frumuseții și tinereții veșnice, unele vor să pună pe picioare o afacere prosperă sau să-și câștige gloria într-un mod cât se poate de spectaculos, foarte puține dintre noi suntem însă interesate să găsim modalitățile prin care să devenim mai bune la suflet. Păcat, pentru că, din punctul nostru de vedere, bunătatea este necesară , în zilele noastre, mai mult decât oricând.
În plus, ea este o calitate care nu se demodează niciodată și pe care cei din jur o vor aprecia mereu la noi. Dar chiar și noi însene o vom aprecia, deși nu vrem s-o recunoaștem.
Nu spunem că toate ar trebui acum să ne transformăm în Maica Tereza și să uităm de ideea de bunăstare, dar nici nu ne putem transforma într-o bucată de fier, lipsită de sentimente…
Așadar, de ce trebuie să ne străduim să devenim mai bune?
În primul rand, pentru că este groaznic să fim rele și lipsite de principii. In plus, există cel puțin 5 motive, pentru care ar trebui să ne străduim să devenim mai bune la suflet:

* Oamenii buni sunt iubiți de cei din jur și de aceea nu vor fi niciodată amenințați de singurătate
* Oamenii buni suferă foarte rar de depresie și de căderi nervoase, ba chiar reușesc să se descurce mult mai ușor cu greutățile vieții și cu insuccesele pe care câteodată le înregistrează
* Oamenii buni primesc ceea ce-și doresc mult mai repede decât cei răi și depun , pentru aceasta, eforturi mult mai mici. Universul pare că vrea să-i recompenseze pentru spiritul lor pozitiv și pentru că aduc bunătate acestei lumi
* Oamenii buni nu suferă din cauza unei aprecieri mai mari sau mai mici din partea celor din jur, căci nu-i interesează propria persoană; ei se descurcă perfect și cu propriile complexe, pentru că sunt în permanență înconjurați de oameni care-i iubesc.
Chiar și în povești, Binele învinge întotdeauna.

De ce anume trebuie să scape acelea dintre noi, care dorim să devenim mai bune suflet?
Desigur, le e mult mai simplu celor care s-au născut așa: bune si milostive. Ele nu trebuie să mai depună niciun efort.
A deveni precum cele bune nativ, nu este chiar atât de ușor, însă putem deveni mai bune decât suntem, astfel încât cei din jur să nu ne mai urască. Nu trebuie decât să depunem un mic efort.
În primul rând, să scăpăm de balastul inutil , adică de acele calități care le sunt caracteristice oamenilor răi.

Invidia. Nu trebuie să-i invidiem pe cei care au mai mult decât noi, mai bine folosim această energie pentru a atinge același nivel cu aceștia.

Lipsa de recunoștință. Ne referim aici chiar și la lipsa de recunoștință față de părinții noștri. Dar și la cea față de partenerul de viață, față de prieteni și față de toți cei din jur. Să încercăm să fim recunoscători pentru ceea ce avem, dar să încercăm să obținem mai mult. Să lucrăm cu noi înșine și nu să le cerem mereu ceva celor din jur!

Răutățile. De genul: ” Ce bine că i-au furat portofelul nenorocitei de șefe de la Personal!”

Înclinația către bârfă: Dacă ne place să-i comentăm pe alții, cu siguranță nu vom avea niciodată acces în “Clubul oamenilor buni la suflet”.

Înclinația spre conflicte : E suficient să ne calce cineva pe bombeu, în metrou, și sărim deja la bătaie?…

Lipsa de milă. Aici credem că orice comentariu e de prisos..Oamenii care le fac rău, cu bună știință, semenilor lor sau animalelor, sunt pur și simplu bolnavi..

Zgârcenia: Desigur, nu e cazul să aruncăm cu bani în stânga și-n dreapta, însă dacă ne zgârcim la câțiva bănuți pentru o campanie îndreptată spre reconstrucția unui spital de copii, înseamnă că avem o percepție total greșită asupra ideii de bunătate.
Iată și câteva reguli simple, pe care trebuie să le respectam, daca vrem să devenim mai bune:

*să învățăm să facem complimente. Avem o colegă care vine la serviciu într-o rochie nouă, care chiar îi vine bine? Să-i spunem asta! Vecina s-a tuns și-i stă bine? S-o complimentăm!

*să facem lucruri bune fără să așteptăm nimic în schimb. Să încercăm să îndeplinim rugămințile celor din jur, dacă acest lucru ne stă în putință. Bine, nici să nu ne lăsăm încălecate, căci din bune la suflet ne putem trezi că suntem luate de fraiere!

*să respectăm părerea celor din jur. Chiar dacă nu suntem de acord cu ea, nu trebuie să le sărim la beregată, pentru a-i convinge de contrariu. Să încheiem dialogul amiabil iar apoi nu ne oprește nimeni să ne găsim un alt interlocutor, mai aproape de sufletul nostru!

*să privim cu îngăduință ciudățeniile celor din jur. Avem o vecină care și-a vopsit părul în violet sau o colegă în vârstă, care s-a îndrăgostit de un tinerel? Dacă nu ne încurcă propria viață, nu trebuie să ne tot minunăm și să le comentăm!

Fără îndoială, fiecare din noi are părțile sale forte. Cum să le folosim?

1.Să începem să ne bucurăm de viață. Vremea proastă de afară, salariul prea mic, dresul care ni s-a rupt chiar când l-am îmbrăcat, ciorba care s-a acrit, guturaiul – toate acestea sunt motive mult prea mărunte ca să fim încruntate, să ne plângem toată ziua și să-i exasperăm pe cei din jur cu “nefericirea” noastră.

2.Să zâmbim și să nu ne mai consumăm pentru micile neplăceri.

3.Să facem bine , să alegem binele și să luăm exemplu de la oamenii buni.

Până la urmă nu este atât de greu să fii bun! Mai ales dacă te hotărăști să o rupi pentru totdeauna cu lumea Răului și cu oamenii care o populează!

Încă o dată, Crăciun fericit! …Și, că veni vorba, Crăciunul este perioada optimă pentru a începe să fim bune!

Femei de 10 pe Facebook