Sănătate

Senzația de “picioare grele”. Cum luptăm cu ea?

Senzatia de picioare “grele” sau obosite o resimtim , majoritatea dintre noi, la finalul unei zile.

Femeile sunt insa mai predispuse la aceasta problema, din cauza schimbarilor hormonale asociate cu menstruatia, sarcina, menopauza sau utilizarea pilulelor anticonceptionale. Dar există și alte cauze :  Suprasolicitarea picioarelor in timpul zilei, Incaltamintea utilizata este nepotrivita, Probleme cu circulatia la nivelul picioarelor, Obezitatea, alimentatia improprie sau sedentarismul .
Sa vedem mai jos ce putem face pentru a remedia aceasta senzatie . Iată câteva acțiuni, la îndemâna noastră :

1. Imbaierea picioarelor

Fie ca este vorba despre bai cu plante, cu sare de mare sau simple bai fierbinti, acestea iti ofera sansa de a scapa de senzatia de picioare obosite. Diversele “adaosuri” folosite in apa in care iti imbaiezi picioarele sau pur si simplu temperatura mai ridicata a acesteia stimuleaza circulatia si reduc inflamatiile, oferind picioarelor un tratament relaxant.

2. Masaj pentru picioare

Acesta poate fi un remediu foarte eficient pentru a scapa de senzatia de picioare grele dupa o zi extenuanta. Fie realizat ca atare, fie folosind diverse uleiuri si lotiuni, masajul stimuleaza de asemenea circulatia, elimina tensiunile acumulate la nivelul muschilor si articulatiilor si redau picioarelor o senzatie de bine, de relaxare.

3. Utilizarea ciorapilor compresivi

Fie pentru a trata, fie pentru a preveni aparitia senzatiei de picioare obosite, purtarea lor te poate ajuta din numeroase puncte de vedere:

  • -imbunatatesc si stimuleaza circulatia sanguina
  • -previn inflamarea, umflarea picioarelor
  • -impiedica dilatarea venelor superficiale
  • -ofera sustinerea necesara si pot masca anumite imperfectiuni

Dupa cum mentionam initial, aceasta problema este una destul de des intalnita. Oricine poate avea senzatia de picioare obosite dupa o zi solicitanta, insa daca se acorda picioarelor importanta cuvenita si se urmeaza sfaturile mentionate anterior, acestea vor fi mentinute relaxate, sanatoase si problemele legate de senzatia de oboseala a picioarelor vor fi uitate.

Publicitate