Nu lăsa prostia să-ți întunece mințile, acționează cât nu e prea târziu! Psihologii site-ului luckyparents.club ne oferă zece semne care ar trebui să ne dea de gândit, căci ele ne arată dacă totul este în regulă sau nu cu mințile noastre.
1. O bună parte din timpul tău se duce pe jignirea unor oameni pe care tu-i consideri a fi mai proști decât tine. A râde de cei săraci cu duhul a devenit ceva firesc într-o societate ierarhizată, în perioada aceasta, de cult al intelectului. Însă toate au o limită. Un om normal are în câmpul său vizual mult mai multe elemente plăcute, constructive, decât exemple negative. Dacă în jurul tău vezi numai debili mintali, înseamnă că deja ai o problemă. Faptul că te hranești cu întâmplările de ultimă oră ale vedetelor tabloide nu face decât să reflecte neîncrederea ta în tine și nemulțumirile tale în viață. Imaginează-ți-l pe Steve Jobbs, delectându-se cu un site pentru femei!.. Ai înțeles cum vine treaba?
2.Înainte totul a fost bine, acum totul este rău. Acesta este un semn de îmbătrânire timpurie și de scădere a nivelului intelectual. Toate vremurile sunt aproximativ la fel, diferă doar modalitatea în care noi percepem anumite fenomene. De aceea ne sunt atât de dragi amintirile din copilărie, de aceea în tinerețe chiar și întâmplările banale erau încărcate de romantism. După care licărul din privire dispare, hormonii se liniștesc și ei, iar tineretul de astăzi, cu extravaganțele legate de vârsta lor, încep să ne supere. Oamenii normali se luptă cu aceste prejudecăți și nu se ceartă decât argumentat.
3.Nu poți înțelege nici în ruptul capului de ce naiba unii sunt preocupați de o anumită problemă. Toată lumea vorbește despre nuștiuce atentate teroriste, sau despre votul prin corespondență, sau despre ultimele acțiuni ale DNA. Ai tras și tu cu urechea la astfel de discuții, însă nu te-a interesat să afli amănunte, consideri subiectele ca fiind plicticoase. Dacă acest lucru se întâmplă frecvent, înseamnă că ești o persoană izolată social. Nu trebuie să fii la curent chiar cu tot ceea ce îi interesează pe cei din generația ta, însă a ignora temele principale ale Prezentului nu este deloc în regulă.
4.Ești obsedat de o anume specie de animale. În momentul în care un om apreciază mai mult animalele decât pe ceilalți oameni, acesta este un semnal de alarmă pentru psiholog. Obsesia unui adult pentru un anume animal miroase a escapism ( =tendința de a cultiva evadarea din realitatea vieții sociale). Dacă parola ta de internet este „labrador2011”, ști pe dinafară totul despre labradori si toți cei din jur știu că, de ziua ta, trebuie să-ți aducă obligatoriu ceva pentru labradorul tău de acasă, înseamnă că ai deja o problemă.
5. Îi ataci fără milă pe cei care sunt la fel cum erai și tu cândva. Dacă, spre exemplu, ai fost toată viața o femeie ușoară și , în sfârșit, ai reușit să te măriți, nu te purta ca o sfântă, împroșcându-le cu noroi pe toate femeile ceva mai libertine din jur. Exemple sunt destule : o femeie care a slăbit le urăște pe cele grase, o femeie care a făcut avort le urăște pe cele însărcinate, o fostă șefă le urăște pe cele mai nou avansate în funcție etc. Nu uita, aici nu se pune problema: cine are dreptate și cine greșește, ci doar cea a unei anumite alegeri. Atragerea agresivă a „oilor rătăcite” de partea ta, nu demonstrează decât dorința ta de a-ți consolida noua poziție, de a înlătura îndoielile și de a te convinge pe tine însăți că ai luat decizia corectă.
6.Ai dezvoltat o teorie pe care nu o susține nimeni. Teoria conspirației este un joc al minții extrem de incitant, însă dacă o iei în serios, nu mai ai mult până o vei lua razna! Să zicem că te chinuiești să le explici celor din jur cum vezi tu ieșirea din UE și ai senzația că teoria ta e infailibilă, dar, nu știi de ce, cei din jur te privesc neîncrezători…Sau analizezi „științific” motivele pentru care Victor Slav face totuși un copil cu Bianca Drăgușanu și observi că cei din jur își înfrânează cu greu căscatul…Nu trebuie să te superi. Nu trebuie decât să eviți oamenii normali și să cauți compania unor nebuni ca tine.
7.Tu știi întotdeauna unde se ascunde rădăcina Răului. Cum era, până nu demult: indiferent ce se întâmpla rău în România , vinovat era Băsescu! Răspunsul cel mai corect, atunci când vine vorba de cine e vinovat pentru problemele pe care le ai, este : tu însăți! Educația, factorul genetic, întâmplarea, soția, evreii, Primăria, vecinii, mentalitățile învechite,băncile, timpul probabil, TVR-ul, criza economică, alinierea planetelor etc – toate ne influențează, într-o măsură oarecare, viața, însă influența lor este minimă, în raport cu ceea ce ne facem noi singuri. În momentul în care începi să crezi că cineva dispune de viața ta, cămașa de forță nu e departe!
8.Ai început să arăți mai prost și să te simți mai rău. Nu ai 70 de ani și nu ai fost diagnosticată cu cancer, însă zaci toată ziua în pat, iar cunoscuții refuză să iasă cu tine în oraș. Probabil că ceva s-a întâmplat, fără să-ți dai seama. Poți să te prăbușești, e-adevărat, și datorită problemelor pe care le întâmpini, dar și, mai simplu, din cauza lenei, a modului sedentar de viață, a unei alimentații defectuoase și a unei stări de apatie generală. Renunță la cocaină și apropie-te de oglindă. Ai toți dinții la locul lor? De cât timp ai bluza asta? Mai intri în pantalonii tăi preferați? Ai dat cumva peste vreo coafeză chioară? Într-un cuvânt: ce e cu tine?
9.Ai obiceiul să asculți același lucru, să revezi la nesfârșit anumite filme, să repeți glumele odată spuse. Astfel de fixații sunt caracteristice pentru o serie întreagă de dereglări psihice. Dimpotrivă, aplecarea omului către nou, o percepție pozitivă asupra mediului înconjurător și a vieții, reprezintă un semn de sănătate mintală. A asculta, timp de o săptămână, un nou hit – e ceva normal. A nu schimba, timp de jumătate de an, melodia de pe player – e deja o problemă. O anecdotă pe care o spui de mai mult de două ori, în cadrul aceluiași anturaj devine de asemenea deplasată.
10.În adâncul sufletului ești convinsa că lumea nu te apreciază cât ar trebui. Avem o veste proastă pentru tine : coști fix atât cât plătesc cei din jur pentru tine. Poate, în fanteziile tale, lucrurile stau altfel, însă în viața reală, lucrurile stau exact așa. O franzelă costă 1 leu. De ce? Pentru că plătim pentru ea fix un leu. La fel este și în cazul tău. Resemnează-te cu asta și trăiește-ți viața. Sau, mai ai o variantă: fii mai bună și vei fi apreciată și mai bine de către cei din jurul tău!
Surse foto: ruscur.ru, kvm.gorodskoitelegraf.ru, humorial.ru, 4c3d.wordpress.com,adme.ru, vk.com,best-woman.ru, modna.com.ua
Comentează