Sănătate

Sâmburii de pepene? – o minune!

Vă plac pepenii, nu-i așa? Bănuim însă că nimeni dintre dvs nu le consumă și sâmburii!
Despre veleitățile extraordinare ale sâmburilor de pepene am aflat cu totul și cu totul întâmplător, de la cineva cunoscut, care s-a întors recent dintr-o călătorie în China. Acolo, locuitorii mănâncă bine-mersi acești sâmburi, cam cum mâncăm noi semințele de dovleac: prăjiți în ulei și bine condimentate, sâmburii de pepene sunt delicioși! In plus, delicatesa cu pricina este considerată a fi un remediu excelent împotriva viermilor intestinali, și nu numai!

Site-ul takprosto.cc a publicat recent două rețete inedite, care au la bază sâmburii-minune, adică sâmburii de pepene. Un singur astfel de sâmbure conține riboflavină, fosfor, calciu, zinc, precum și vitamine din grupa B. Așa că, gândiți-vă de zece ori, înainte de arunca la gunoi, odată cu cojile de pepene, și sâmburii acestuia.

Infuzie din sâmburi de pepene

Ingrediente:

5 linguri pline cu sâmburi de pepene cruzi
1 l de apă rece

Modul de preparare:

Sâmburii de pepene se pisează mărunt, se toarnă peste ei apa rece. Se aduc la fierbere. Se fierb 45 de minute. Se strecoară și se servește câte un pahar, de 3 ori pe zi.
Infuzia din sâmburi de pepene este un excelent diuretic și este folosită frecvent în curele de slăbire. Această băutură este folosită și în scop profilactic și curativ în cazurile de prostatită.
“Ceaiul de pepene” este extraordinar de eficient și în cazul hipertensiunii arteriale.

Sâmburii de pepene – remediu împotriva viermilor intestinali

Ingrediente:

sâmburi de pepene
lapte degresat

Mod de preparare:

Sâmburii de pepene se coc în cuptor și se râșnesc, până se transformă în pudră. Se amestecă această pudră cu laptele degresat, în proporție de 1:10.
Consumați această băutură, timp de 3 zile, câte un pahar pe zi, pe stomacul gol. Pentru profilaxia viermilor intestinali este suficient un sigur pahar.

Femei de 10 pe Facebook