Sănătate

Lentilele de contact zilnice pentru începători, ca metodă sigură de corecție optică

Primul pas in prevenirea, dar si tratarea problemelor oculare este examenul oftalmologic!

Primul pas in prevenirea, dar si tratarea problemelor oculare este examenul oftalmologic. Examinarea oftalmologica completa trebuie facuta periodic, deoarece multe boli oculare sunt silentioase sau asimptomatice. Copiii cu varste de peste 3 ani care resimt simptome neplacute ale vederii neclare, dar, mai cu seama, adultii, au recomandarea ferma de a efectua regulat un control oftalmologic la un specialist, in vederea preintampinarii formelor severe ale afectiunilor oculare.

Orice control oftalmologic de rutina cuprinde urmatoarele categorii de investigatii, in mod obligatoriu:

  • Determinarea dioptriilor
  • Biomicroscopia oculara
  • Masurarea tensiunii oculare
  • Examenul fundului de ochi
  • Recomandari ale medicului oftalmolog pentru corectarea eficienta a afectiunilor oculare diagnosticate

In cadrul examinarii oftalmologice pot fi detectate boli cu potential de orbire, manifestari oculare ale unor boli
sistemice, patologie tumorala sau anomalii cerebrale. Primul examen oftalmologic se face la nastere, apoi periodic, la 3 ani, la inceperea scolii, apoi mai rar daca nu apar tulburari oftalmologice, apoi la 40-45 ani cand este nevoie de ochelari de citit, ulterior la 3-5 ani cand se schimba acestia. Dupa 60 ani, controalele sunt mai frecvente, intrucat apar bolile batranetii: cataracta, glaucom, degenerescenta maculara etc.

Un examen oftalmologic corect incepe printr-un dialog medic-pacient referitor la antecedentele personale patologice si heredo-colaterale (familiale) si continua cu examinarea oculara propriu-zisa. Aceasta consta in testarea acuitatii vizuale cu si fara corectie optica, evaluarea motilitatii oculare (a pozitiei si miscarilor globilor oculari), autorefractometrie, examen biomicroscopic, masurarea tensiunii oculare si examenul fundului de ochi (cu sau fara dilatarea pupilei).

Masurarea si stabilirea dioptriilor se face cu ajutorul autorefractometrului, iar medicul oftalmolog, pe baza rezultatului, stabileste corectia optica prin proba cu lentile. Medicul oftalmolog poate recomanda, in functie de varsta, autorefractometria dupa dilatarea pupilei.

In urma acestei investigatii, pacientul poate opta, la recomandarea medicului oftalmolog, pentru un set de lentile de contact

Lentile de contact zilnice pentru începători

Odata stabilita prescriptia pentru articolele optice, utilizatorul poate opta pentru un anumit tip de lentile de contact, in functie de nevoile acestuia, stilul de viata si natura afectiunii oculare.

In cazul utilizatorilor incepatori, pentru asigurarea sanatatii si securitatii functiei vizuale, medicul oftalmolog poate indica o pereche de lentile de contact zilnice.

Avantajele lentilelor de contact zilnice în cazul începătorilor

Daca alegi sa achizitionezi un pachet de lentile de contact de unica folosinta profitand de ofertele Optilen de Black Week, trebuie sa cunosti, inca de la bun inceput, faptul ca acestea iti ofera o sumedenie de avantaje.

Bagaj mai usor, nicio grija pentru lentile, costuri reduse, protectie sporita, risc scazut infectii si o purtare foarte confortabila sunt doar cateva dintre beneficiile pe care le ai daca alegi sa porti lentile de contact de unica folosinta in urmatoarea ta calatorie, indiferent daca mergi la mare sau la munte!

Sa nu uitam ca lentilele de contact de unica folosinta sunt, la fel ca lentilele de contact obisnuite, dispozitive medicale de tip IIB pe care le folosesti pentru corectia vederii: miopie, hipermetropie, astigmatism, prezbiopie sau combinatii ale acestora.

Sigure și ușor de folosit!

Marele lor avantaj este ca, dintre toate tipurile de lentile de contact, cele de unica folosinta sunt cele mai sigure si cele mai ușor de folosit.

Spre deosebire de lentilele cu purtare zilnica (12h), lentilele cu purtare extinsă (12/24h) sau lentilele cu purtare continuă (24/24h), lentilele de unica folosinta, precum Bioview Daily,  se pot purta o singura data, timp de 8-24h, fara sa dormi cu ele.

Nu au nevoie de ingrijire speciala!

Spre deosebire de lentilele cu utilizare prelungita, lentile de unica folosinta nu necesita intretinere. Lipsa necesitatii de a le intretine si a le dezinfecta, face ca aceste lentile sa fie recomande mai ales noilor purtatori sau persoanelor care nu au timp sau posibilitatea de a le intretine in mod corespunzator, precum turistii, sportivii sau copiii.

Daca alegi sa porti lentile de unica folosinta, nu vei mai avea nevoie de solutii sau accesorii de intretinere, lenscase-uri de depozitare sau tablete de deproteinizare. La fiecare purtare se foloseste o lentila noua, sigilata si sterila, ce ofera un confort sporit fata de o lentila ce a fost purata deja 2-3 saptamani.

Grija intretinerii lentilelor lunare, precum si necesitatea de transporta solutii de curatare sau cutii pentru depozitare poate fi un stres in plus de care te poti lipsi in vacanta.

Alege, asadar, sa porti temporar acest tip de lentile si bucură-te de o multime de avantaje!