Bombănelile Marinei Editoriale

Sâmbătă la prânz, cu frigărui coreene, stele de șerif, ceva lacrimi și un taxi plin cu bomboane…

  

E arșiță și azi, deci pot spera ca telespectatorii, adunați pe acasă pe motiv de caniculă, combinată cu coronavirus,  să ia în mână telecomanda și să aleagă, cu ajutorul ei,  un program de suflet, de la care pot învăța câte ceva…
Mmmmm…Ce să aleg eu, pentru a vă tenta,  din emisiunea filmată mai demulticel – pe când viețile ne erau mai relaxate și gradenele pline de spectatori, înghesuiți unii-n alții?…..Aaa! Știu! Am să vă vorbesc despre taximetristul clown, inspiratul si milostivul creator al “taxiului cu bomboane”, care colindă spitalele de copii, împărțindu-le micuților nefericiți zâmbete și dulciuri! Știu că unii mă veți critica, pentru că mi-am pus și eu nas roșu, de clown, în momentul emoționantului dialog cu distinsul bunicuț, dar…arta cere sacrificii, nu-i așa? Nu există “ridicol”, dacă scopul este nobil!

..Ba nu! Mai bine vă voi îndemna să ne urmăriți emisiunea pentru că veți avea astăzi ocazia să cunoașteți un român, ajuns… șerif în America! Mie, personal, mi-a mers la suflet dialogul cu Marius Stoika, chiar dacă nu am reușit să-l conving să ne povestească despre cum îi caftea el, pe americanii delicvenți.  Dar …l-am iertat pentru evitarea “scenelor de violență” și i-am rezervat un loc în amintirile frumoase ale zilei … În aceleași amintiri frumoase, în care am găzduit și aroma delicioaselor frigărui tradiționale, pe care soția ambasadorului Coreei de sud la București ne-a învătat să le pregătim, în bucătăria noastră Franke…

Iar dacă vorbim de subiecte inedite, de ce nu v-aș recomanda-o pe Rona Hartner? Spumoasă, ca o șampanie provenind din Franța aceea care ne-a și confiscat-o, veselă, vorbăreață, nonconformistă, zăpăcită chiar, povestindu-ne despre câte-n lună și în stele, inclusiv despre cum pune ea pe picioare, în Franța, o discotecă pe muzică… creștină! Da, da! Așa am căscat și eu ochii, la fel ca voi, imaginându-mi fețele bisericești, rupându-se în figuri, în sutane, pe ringul de dans!..după care Rona ne-a și exemplificat câteva ritmuri disco ale unor melodii dedicate lui Doamne-Doamne. Sala a aplaudat prelungit, iar nouă ne-a ieșit un interviu tare oacheș! Așa că..priviți emisiunea, ca s-o vedeți pe Rona!
…Asta dacă nu vreți să vă emoționați până la lacrimi, ascultând-o pe Dana Dobre. Cine e Dana Dobre? O compatrioată…de culoarea ciocolatei! Asta pentru că mama sa, româncă get-beget, s-a îndrăgostit, cu multi-multi ani în urmă, de un nigerian. Ei și? Păi, să vedeți ce “ei și” : ca în poveștile cu final trist, după o dragoste ca-n filme, Dana a venit pe lume , iar tatăl …s-a făcut nevăzut…’Geaba s-a căznit fata, ani la rând , să dea de urmele părintelui său : nigerianul s-a întors în țara sa –  unde cică s-a auzit că ar fi ajuns “om mare” –  uitând că undeva, pe planeta asta, unui suflet de om ii curge, prin vine, sângele său…Dana însă s-a încapățânat să-și croiască singură drumul prin viață – și încă unul de nota 10 – nebăgând în seamă răutățile celor din jur, colorați oleacă altfel decât ea, și, de fapt, mult mai negri la suflet, decât era fata noastră la trup. Iar dacă povestea Danei nu vă va provoca destule emoții, vă vom oferi și un bonus : pe cea a celebrei Laurette, care i-a dedicat o melodie, nu înainte însă de a-și fi rememorat , la rându-i, încâlcitul său destin..

Una peste alta, mă aflu nu numai în fotoliul meu preferat ci și…  într-o mare dificultate : nu știu pe care , din invitații de astăzi, să-i folosesc ca și “locomotivă”, pentru a vă trezi interesul pentru emisiunea noastră. Așa că…îmi mai torn o ceașcă de cappuccino ( sâmbătă am și eu voie să mă răsfăț, nu?!?), îmi fac vant cu evantaiul  și..vă las pe voi să decideți! Un lucru e sigur : nici emisiunea de astăzi nu trebuie ratată! 

Așa că..ne vedem la 15,00, pe TVR2!

Rubrică oferită de : FARMACIILE CATENA : RILASTIL – protecție solară