Sănătate

6 produse care vă vor ajuta să luptați cu radiațiile solare 

 

Fără doar și poate, cel mai important mijloc de apărare împotriva radiațiilor ultraviolete rămân ochelarii de soare și cremele de protecție. Dar mai există și alte elemente care pot ajuta organismul nostru să reziste efectelor negative ale radiațiilor solare dar și să scadă riscul de apariție a cancerului de piele, a arsurilor și a reacțiilor alergice. 

Ciocolata neagră 

Este bogată în antioxidanți, care apără pielea de radicalii liberi, de acțiunea nocivă a razelor de soare și de elementele toxice din atmosferă. Alegeți ciocolata cu peste 70% conținut de cacao. 

Rodia 

Este recordman în materie de antioxidanți și unul din cele mai sănătoase alimente. Ajută organismul să lupte împotriva efectului distructiv al ultravioletelor. 

Cafeaua

Cofeina și diveșii polifenoli conținuți în cafea scad riscul îmbolnăvirii cu cancer al pielii. 

Somonul

Face parte din această listă grație conținutului sau bogat în vitamina D. El preîntâmpină distrugerea celulelor pielii de câtre razele ultraviolete și previne stfel cancerul de piele. 

Ceaiul verde 

Este o bogată sursă de antioxidanți. Nu e obligtoriu să-l beți. Există o serie întreagă de măști și creme pe bază de ceai verde. Cosmeticienele recomandă chiar și spălarea feței cu astfel de ceai. 

Roșiile

Licopenul și carotenoizii conținute în roșii cresc niveljl colagenului din piele, ceea ce duce la întinerirea pielii dar și la protecția celulelor acesteia împitriva efectelor nocive ale factorilor de mediu. 

Sursa : interfax.by