Vreți să-i surprindeți pe cei dragi cu ceva nou, gustos și ușor de preparat? Iată o rețetă pentru care nu veți conteni să ne mulțumiți!
Ingrediente ( pt 6 porții)
3 cartofi
Două sfecle roșii
3 morcovi
O ceapă
200 g mazăre
Un castravete murat
O legătură de mărar
70 ml ulei
Două linguri de oțet de mere
O lingură de zeamă de lămâie
O lingură de zahăr
O linguriță de muștar
Sare după gust
1. Sfecla și morcovul se spală bine și se înfășoară în folie de aluminiu. Se coc la cuptor , verificându-le periodic prin înfigerea unui cutit sau a unei scobitori.
2. Se fierb cartofii
3. Mazărea este cufundată în apă clocotind și așteptăm până când apa fierbe din nou, după care o deșertăm în ciur și o punem sub jet de apă rece.
4. Cand morcovul și sfecla se vor putea străpunge ușor cu cuțitul, le scoatem din cuptor și le răcim până la temperatura camerei.
5. Curățăm sfecla, morcovul și cartofii. Curățăm ceapa.
6. Tăiem legumele cubulețe, la fel si castravetele murat. Tăiem ceapa feliuțe. Tocăm mărarul.
7. Amestecăm într-un bol toate legumele fierte, mai puțin sfecla. Pe aceasta, tăiată cubulețe, o amestecăm cu câteva linguri de ulei. Acest lucru este necesar pentru ca ea să nu se “murdărească”.
8. Pregătim dressingul : amestecăm, într-un vas, oțetul și zeama de lămâie. Adăugăm sarea, zahărul, muștarul și amestecăm totul până la omogenizare. Adăugăm , puțin cate puțin, uleiul și amestecăm bine.
9. Adăugăm dressingul în salată. Amestecăm bine. Adăugăm sfecla și amestecăm din nou.
Nu ne rămâne decât să vă urăm “POFTĂ BUNĂ!” și să constatăm, de pe margine, cum…vă lingeți pe buze! 😋
Comentează