Nutriție

Salată de vară, cu roșii și morcovi : delicioasă și, mai ales, nu îngrașă!

 

Iată că ne lăfăim deja în a doua jumătate a multașteptatei veri.  Trupurile noastre cer cât mai mult soare, iar stomacurile – mâncăruri cât mai ușoare, bogate în vitamine și care ne permit să ne întărim organismul înainte de anotimpul rece.
Haideți să pregătim împreună o salată delicioasă de sezon, cu care vă veți da gata întreaga familie!

Ingrediente:

600 grame roșii proaspete. De preferat, roșii cherry de diferite culori.
2 morcovi de dimensiuni medii, dați pe răzătoarea mare
O legătură de ceapă verde, tăiată mărunt
1 ardei roșu chilly, curățat de sâmburi și tăiat mărunt
25 de grame de semințe de dovleac prăjite
3 linguri de ulei de măsline
2 linguri de oțet balsamic

Modul de preparare

Se taie roșiile în bucăți nu foarte mici ( dacă sunt roșii cherry, e suficient să le tăiați în două). Se introduc într-un bol de salată. Se adaugă morcovul , ceapa, ardeiul chilly, semințele de dovleac și se amestecă totul foarte bine.
Uleiul de măsline se amestecă cu oțetul balsamic, cu puțină sare și cu puțin piper măcinat, dar nu foarte mărunt. Se toarnă peste salată și amestecă bine. Sunteți gata! Poftă bună!

Sursa: Good Food

Publicitate