Frumusețe

Spune-mi cu ce te parfumezi, ca să-ți spun cine ești

 

Da, nouă, femeilor, ne place să fim parfumate. Să emanăm o mireasmă pe care să o observe cei din jur, în special bărbații. Și ce bucurie pe capul femeii, atunci cand cei din jur îi spun “ “Vai, ce frumos miroși! Cu ce te-ai dat?”. 

Specialiștii consideră că preferințele noastre în ceea ce privește parfumurile nu sunt întâmplătoare. De fapt, mai mulți oameni de știință au studiat legătura dintre parfumuri și personalitate. Spre exemplu,  Dr. Alan N. Hirsch, fondatorul Fundației pentru Tratament și Cercetare a Mirosului și Gustului din California a identificat o serie de trăsături de personalitate comune pentru cei care preferă un anumit miros. 

Ținând cont de cele de mai jos, veți putea alege un parfum de care să fiți sigure că e în tandem cu personalitatea voastră. Astfel, veți putea transmite mesajul dorit cu ajutorul parfumului pe care îl afișați. Totodată, nu uitați să țineți cont de modul în care diferite note ale parfumului se îmbină între ele: un parfum cu note de vanilie de vârf va fi destul de diferit de unul cu note de vanilie de bază.

Iată câteva arome și trăsăturile cu care sunt asociate. 

1. Note citrice

Persoanele care preferă parfumurile citrice au tendința de a fi ambițioase și de a ajunge în poziții de conducere. Dacă ești genul care domină grupurile în care se află și te simți confortabil să preiei controlul în situații sociale, un parfum cu note citrice poate fi o opțiune excelentă.

2. Note de trandafiri

Persoanele care aleg de obicei parfumuri cu note de trandafiri sunt introvertite și iau doar decizii calculate, precaute. Mai mult, acestea au deseori o natură sensibilă față de nevoile celor din jur. 

3. Note de gardenii

Persoanele caracterizate de stabilitate, pe care te poți baza, au o probabilitate mai mare să opteze pentru un parfum cu note de gardenie. Acestea nu au o fire schimbătoare și caută relații solide, pe termen lung, atât în ceea ce privește grupul de prieteni, cât și viața romantică.

4. Note de lavandă

Persoanele care optează de obicei pentru parfumuri cu lavandă au tendința să fie curioase, să prețuiască prietenia și să lucreze bine în grupuri. Acestora le este ușor să creeze legături cu noi persoane, deoarece sunt în general considerate a fi plăcute, rezervate și grijulii.

5. Note de vanilie

De obicei, vanilia e considerată o alegere banală, lipsită de orice îndrăzneală. Din acest punct de vedere, persoanele care aleg să poarte parfumuri cu această aromă tind să fie chiar opusul: persoane extrovertite, pline de viață, energice, care iubesc să socializeze și să se distreze.

Sursa foto : readme.one 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate