Ea și El

S-a terminat cu iubirea dintre voi! Iată cele 3 semne 

 

Atunci când iubirea voastră  s-a dus de râpă , nu e cazul să stai cu un pahar de vin în mână și să plângi, uitându-te la filme romantice. În astfel de situații trebuie să rămâi rațională și să analizezi la rece relația și cele întâmplate. Iar dacă te simți prea vulnerabilă pentru asta, iată  o listă de greșeli cu siguranță, din prea multă dragoste poate,  le-ai comis : 

Greșeala nr. 1: calci pe urmele părinților

Pentru a înțelege ce ți se potrivește și ce nu și de ce ești în stare să faci,  este util să trăiești pe cont propriu o perioadă. Astfel vei putea verifica zestrea de învățăminte primită de la părinți, dar care nu e întotdeauna valabilă în afara familiei tale inițiale. Trăitul pe cont propriu îți va permite să te uiți la potențialii tăi parteneri prin prisma propriilor valori, și nu prin cea a părinților tăi, fapt care îți va spori șansele să-ți găsești sufletul pereche” – declară psihoterapeutul Vlad Khimenkov.

Cu alte cuvinte, prima etapă de formare a familiei este autocunoașterea. Adică tu afli cine ești, ce simți și ce știi,  înveți să trăiești de sine stătător și acumulezi răni și lecții de viață. Și desigur – explorezi diverse moduri de comunicare cu alți oameni. După o astfel de experiență, tu și alesul tău veți putea forma o familie, fundamentată pe propriile cerințe, viziuni și principii, nu una copiată după modelul părinților tăi.

Familia trebuie să combine experiențele doi parteneri, păstrând tot binele acumulat din procesul lor de educație  și eliminând toate obiceiurile toxice.

Greșeala nr. 2: repeți la nesfârșit aceleași greșeli 

Trecând prin numeroase eșecuri amoroase , tindem să urmăm aceleași criterii și în alegerea următorului partener. Din păcate, nu ne analizăm greșelile înainte de a începe următoarea relație. Dar trebuie să punem capăt acestui cerc vicios. Obișnuiți-vă să întrebați , după fiecare relație încheiată: 

Ce fel de persoană era primul meu partener?

Oare nu transfer toxicitatea  primei relații și în cea în care sunt implicată acum?

Dacă da, înce constă această toxicitate  și ce trebuie să fac, ca să o elimin?

Greșeala nr. 3: Scopuri asimetrice, în cadrul relației

Psihologii recomandă să ne gândim ce anume vrem de la un potențial partener, în faza de dinainte de a începe relația. Scopurile pot fi cât se poate de diverse: de la un flirt intelectual de câteva ore până la o idilă superficiala, care să dureze câteva săptămâni; de la o noapte de iubire,  până la o viață de familie, cu cinci copii. Alegerea ne aparține. Important e să conștientizăm scopul. Altfel, riscăm să ne pierdem timpul și resursele sufletești..

Imaginați-vă să petreceți zece ani alături de un om și să aflați, în final,  că el are o viziune complet diferită asupra viitorului. Și să știți că nici unul dintre voi nu e deschis compromisurilor. Acest lucru poate fi letal pentru ambii parteneri.

Sursa : cluber.com.ua 

foto: kirssdiana.livejournal.com

Femei de 10 pe Facebook