Bărbați de 10

Ritualurile lui Lao Tzu pentru o viață armonioasă

mare

Filozoful chinez Lao Tzu este autorul celor 4 virtuți primordiale. Practicate în mod regulat îți pot aduce liniște și o viață armonioasă. Ele pot fi găste în cartea de bază a acestuia, Tao Te Ching – Cartea Căii și a Virtuții. Vi le prezentăm și noi, pe scurt.

– Respect pentru viață

Prima virtute se referă la faptul că trebuie respectată orice formă de viață, fără a încerca să o controlezi sau domini. Trebuie să te respecți și iubești pe tine în primul rând, apoi iubirea ta se va revărsa către tot ceea ce te înconjoară. Trebuie să exprimi mulțumire, respect și bunătate pentru orice formă de viață.

– Sinceritatea naturală

Se manifestă ca autenticitate, onestitate și simplitate. În plus exprimă faptul că trebuie să fi sinceră cu tine, fără să accepți influențe din exterior care nu te reprezintă. Când reușești să stabilești o legătură sinceră cu tine, vei realiza care sunt lucrurile care te fac fercită și împlinită. Astfel îi vei inspira și pe cei jurul tău, să trăiască autentic și să își exprime sinele adevărat.

– Blândețea

Lao TzuÎn zilele noastre, această virtute ar trebui exersată cât mai des. Blândețea înseamnă să fi bun cu toți ceilalți, fără nicio urmă de egoism. Bunătate înseamnă să renunți la a avea dreptate de fiecare dată. Când ești sensibil la nevoile celorlalți, fără să încerci a-i domina sau controla, poți trăi în armonie cu tine și cu cei din jur.

– Sprijin  

Se referă la faptul că trebuie să fi suportiv cu orice formă de viață, inclusiv cu tine. Când reușești să fi sprijin pentru tine, îi poți ajuta mult mai ușor pe cei pe care îi vei întâlni în drumul tău. Trebuie să ajuți și să iubești, fără să aștepți nimic în schimb. Trebuie să faci tot ce îți stă în putință pentru a le face viața mai ușoară celor din jurul tău și astfel vei descoperi bucuria reală a vieții și scopul ei. Când ești sprijin pentru cei din jur, fără să aștepți nimic în schimb, te vei gândi mai puțin la tine și vei descoperi bucuria și comfortul pe care ți-l oferă altruismul.

Sursa: positivethingsonly.com

Publicitate