Bărbați de 10

Un… Pădure fără uscături!

Interviu cu George Pădure, candidat la Primăria sectorului 1

Marina Almășan: Este George Pădure un bărbat de 10? Care sunt punctele sale forte? Ar mai fi ceva de îndreptat? (ca să glumim: are “pădurea” dvs uscăturile ei??)

George_PădureGeorge Pădure: Pădure este un bărbat de peste nota 10, sau mai bine spus de 11, dar lipsește din catalogul dvs bănuiesc această notă. Este o pădure fără uscături, excepție care confirmă regula. Așa îmi spune mie lumea… Glumesc desigur! Este un om normal, trecut prin multe probleme, situații, experiențe care au facut să trebuiască să dovedesc că merit nota 10. Măcar pentru mine însumi….

M.A.- Faceți parte din categoria celor care au plecat “de jos” și au ajuns “sus”. Vorbiți-ne despre copilăria dvs, despre modelul pe care l-ati avut in viață despre valorile care v-au însuflețit.

George_PădureG.P. Sunt copilul unor intelectuali, tatăl fiind la rândul lui activist și primar. Am primit o educație destul de rigidă, ceea ce m-a ajutat să mă formez în spiritul respectului față de lege și față de oameni. Tata îmi spunea că trebuie să ajung ministru. În fine…, a fost mulțumit că am ajuns doar primar, ministrul fiind obligat să aibă o apartenență politică.

M.A.- Care a fost prima izbândă a vieții dvs?

G.P. Ceea ce am vrut în viață, am reușit. Sigur, trebuie să vezi și ce vrei. Am avut multe izbânde, de la cele mai mici, la cele mai mari. Putem nota că prima izbânda faptul că la 21 de ani am fost numit Șef de Unitate al unui restaurant.

M.A. – La un moment dat, v-ați “suparat” pe viață, pe România, și ați ales calea exilului. Ce anume v-a necăjit așa tare, unde ați plecat (de ce acolo?), cum ați “crescut” acolo?

IMG_9042G.P. Este foarte mult de spus despre asta. A lua o asemenea decizie, nu este ușor, mai ales dacă ai capul pe umeri, cum se spune. După o tentativă nereușită, la începutul anilor ’80 am rămas în străinătate, unde ajunsesem cu un vapor. Vedeam că nu există niciun viitor în România, plănuind o reușită în străinătate, în lumea liberă. Și așa a fost! Trebuie știut însă un lucru: cine era bun în România, era și în străinătate, iar cine nu era, nici în străinătate nu reușea. A reuși însemnă să ajungi pe picioarele tale, propriul tău stapân. Ori, tocmai așa ceva pot spune că am reușit, într-un mare port european, Antwerpen în Belgia. La acea vreme vorbeam 4 limbi străine: greaca, româna, engleza, franceza. După doi ani, vorbeam fluent și olandeza.

George_PădureM.A. – De ce ați revenit în România? A fost o idee bună?

G.P. M-a tras ața, chemarea sângelui…. Intenția a fost să fac o mică filială, dar am facut una mare, mai mare decât cea din Belgia. Credeam că voi veni 3 zile pe luna în România, dar nu a fost așa. Am ajuns în scurt timp să merg 3 zile pe lună însă în Belgia. Bine sau rău, ăsta mi-a fost destinul….

M.A. – Sunteți pasionat de politică sau intrarea dvs în ea a fost accidentală?

George_PădureG.P. Nu sunt pasionat de politică, mai ales NU de politica din România. Mă motivează însă ceea ce știu că pot și văd la politicieni că nu știu, nu vor sau nu pot. Și atunci, mă bag între ei.

M.A. – Ați fost primarul celui mai important sector al Capitalei. Care credeți că sunt cele mai frumoase “amintiri concrete” pe care le-ați lăsat bucureștenilor, la încheiera mandatului?

G.P. Nu aveam multe competențe atunci. Nu era ca acum, descentralizată administrația. Totuși, eu sunt cel care am curățat tot ce a însemnat tarabele de pe Magheru, care a obligat prin hotarâre de consiliu ca pe Arcul de Triumf să existe permanent drapelul României, care a înființat Bursa locurilor de muncă de la sectorul 1, care a oficiat căsătoria dvs, și multe altele.

M.A. – De ce recidivați? Această lungă perioadă între mandate (noi deja vă dăm ca victorios, vedeți??)… cum ați valorificat-o?

George_PădureG.P. Recidivez pentru motivul pe care vi l-am spus mai devreme: situația sectorului 1 și lipsa unui candidat capabil să rezolve treburile comunității.

M.A. – Cu ce argumente vă veți convinge alegătorii?

G.P. Eu sunt primul argument, experiența mea, amintirile lăsate, fără să fiu întrebat de vreun procuror ceva despre vreun dosar semnat de mine. Am făcut și voi face întotdeauna administrație sau afaceri cu bun simț. E cel mai important lucru. Dacă ești primar, nu înseamnă că ești vreun zeu, ci un om la fel ca cei care vin la tine și trebuie să le rezolvi problema.

George_PădureM.A. – Cititoarele noastre sunt preponderent femei. Preponderent femei sunt și votanții, la alegeri. Din punctul lor de vedere de ce e mai bun Pădure decât contracandidații săi?

G.P. Femeile vor avea foarte multe măsuri noi din partea primarului. Că e tânără sau în vârstă, femeia va fi tratată cu atenție. Există un nou program de intervenție în prețul creșei sau grădiniței, unul social pentru cele în vârstă, gratuități pentru studenți și studente, va fi înființat un serviciu specializat pentru consiliere și protecție și sprijin pentru femeile în pericol de a fi abuzate, etc. Știți doar că întotdeauna m-am purtat frumos cu femeile, mai ales.

George_PădureM.A. – Cu ce oraș al lumii v-ar plăcea să semene Bucureștiul?

G.P. Cu Amsterdam sau cu Singapore. E greu însă, nu cred că voi apuca să văd așa ceva.

M.A. – Într-un Top5 George Pădure, care sunt valorile cele mai importante în viața dvs? (inclusiv persoane)

G.P. Copiii, libertatea, liniștea, sănătatea și vitalitatea. Nu orice om sănătos are și vitalitate.

George_PădureM.A. – Pentru că sunteti un bărbat atragător, femeile de 10 care ne citesc vor fi mistuite de o curiozitate: care este statutul dvs. matrimonial?

G.P. Sunt un om singur, cu multe responsabilități însă.

M.A. – O intrebare-supliment: ce fel de femei vă plac? (evident, cele care vă votează, nu??)

G.P. Evident! Iar dacă nu mă votează, măcar să fie frumoase…

M.A. – O dedicație pentru votantele dvs?

G.P. Un pic mai bine pentru dumneavoastră!

 

 

Uscatoare rufe